Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. január 26., szerda

Békülés nagyban

Új fordulatot vett az ír táncos vita, ugyanis kiderült, hogy a táncosok tót népviseletben táncolnak, tehát szó sincs itt a magyarok kigúnyolásáról...ami azért felvet pár dolgot. Például azt, hogy nem kellene-e már lélekben békét kötnünk a szomszédos népekkel, akikkel akár tetszik, akár nem, egy földrajzi területen élünk. Látszik, hogy nagy a baj e téren, hiszen már egy ártatlan paródia is képes felkorbácsolni a kedélyeket "szent magyar nadrág" ügyben. 
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem személyesen még egyetlen rossz élményem sem volt a ma élő szomszédos népekkel. Sem a románokkal, sem a szlovákokkal, sem a horvátokkal, sem a szerbekkel, sem senkivel. Ha most bármelyikünk elmegy mondjuk a Tátrába családostul sielni, könnyen összebarátkozik egy hasonszőrű szlovák családdal, és máris kiderül, hogy szinte ugyanazok a bajaink, problémáink és az örömeink is. A különbség csupán annyi, hogy nem értjük egymás nyelvét, és ők jobban készítik el a zsemlegombócot. Más kérdés persze, amit az országok vezetői időnként a nép nevében művelnek...
Mi viszont tudjuk, hogy pl. Gyurcsány nem volt azonos a néppel, és amit a nép nevében művelt, azt legtöbben, mi magyarok, szégyelltük, és ez így lehet a szomszédok vezetőivel is. A múltat néhány európai vezető intézte el, és ennek isszuk mi a levét.

A politikusok bűneiért nem az ártatlan embereket kell büntetnünk, és ha hagyjuk magunkat összeugrasztani, akkor ugyanaz történik, mint itt a blogon kicsiben.
"Én azt gondolom, hogy te azt gondoltad" - és kész a konfliktus.
A magyar tudás mit sem ér, ha mások ELLEN használjuk. A nadrág ily módon nem lesz "szent", és a rajta lévő motívumok így mit sem érnek.


2 megjegyzés:

  1. elolvastam az összes ír témához kapcsolódó bejegyzést, végülis ehhez írnám a kommentemet ha nem baj
    és igazából azt gondolom az sem lett volna baj, ha magyar népviseletben teszik. az ötletes, minőségi humort szerintem akkor is lehet díjazni,ha konkrétan személyem "ellen" követik el.
    eszembe jut, amikor fiatalabb koromban az Irigy Hónaalj Mirigy koncertjein az volt a fő attrakció, hogy a Mirigyek által kifigurázott sztárok eredetiben figurázták ki saját magukat, elénekelték a Róluk írt paródiát.Kell ennél nagyobb baráti jobb a viccelődők felé? :)

    És azt gondolom Istennek is van humora. Akkor nem értem mi földi halandók mi alapján dobjuk el magunktól ezt az erényt... :)

    Haragban lenni akár kicsiben akár nagyban tesszük, nem más, mint kimondott vagy kimondatlan ítélkezés...ráadásul nonstop folyamatos

    ami semmire nem jó, max arra,hogy egy idő után afölött az ember fölött mondjanak ítéletet azok, akik már túl léptek adott "problémán"
    hiszen itt is valami ilyesmi történt.az ítélkezők fölött ítélkeztek mások és így tovább.....
    amúgy én is kitettem ezt a videot több helyre és pozitív volt a fogadtatás, keresztül kasul Los Angelestől igen Írországig minden érintett ismerősöm csupa szmájlikat küldött rá vissza :)

    Akár egy paródiáról, akár a nemzetek egymás közti viszonyáról van szó a baj mindig a szélsőségekben kezdődik. Mert a szélsőségek nem nagyon ismernek kompromisszumot, vagy elfogadást :)

    Bocsi, ha nem jó helyre szedtem össze az egész ügyben a gondolataimat
    Az utolsó mondatod pedig remekbeszabott.....gratula


    Üdv,
    Luca

    VálaszTörlés
  2. Kedves Muttertájgör, jó helyre szedted össze a gondolataidat, hisz épp ez lenne a lényeg: megtanulni kicsiben a békés egymás mellett élést, az elfogadást. Ha kicsiben megy, nagyban is menni fog. És igen, ehhez humor is kell. Nem a kárörvendő, másokat bántó "humor", hanem a szellem terméke, amit mi "szellemesnek" nevezünk.

    VálaszTörlés