Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2010. december 23., csütörtök

Mézes

Azóta kipróbáltam a "tuti" mézeskalács receptet, de hálás vagyok a Jóistennek, hogy van egy férjem, aki sosem adja fel - különben a kukában landolt volna a tészta. Egy napos pihentetés után olyan lágy volt, hogy képtelen voltam kiszaggatni, akármennyi lisztet is kevertem még hozzá. Szerencsére a férjem időben kiküldött a konyhából, és végül kiszaggatta. A sütőben jól megnőttek, és bár nem szépek -de nagyon finomak lettek. Ráadásul puhák. Egyébként éppen készültem letenni a nagyesküt, hogy ha ez a mézes sem sikerül, akkor ígérem, hogy SOHA TÖBBÉ nem sütök mézest Karácsonyra...
Legutóbbi próbálkozásom Húsvétra puhult meg annyira, hogy a bátrabbak megpróbálták elrágcsálni... úgyhogy állandó szurkálódások tárgya vagyok mézes-ügyben :-)


8 megjegyzés:

 1. Én a másik tuti receptet próbáltam ki, gondoltam abban több a méz, talán finomabb.Most dobozban szívják magukba az alma illatát, egyenlőre eredmény nélkül.A férjem bölcs meglátása szerint jó lesz tejben áztatva. :)
  Ha sikerül megpuhítani, írok.

  VálaszTörlés
 2. A mai napon ezért a mondatért vagyok hálás: "Isten a barátainkkal kér elnézést tőlünk a rokonainkért"

  VálaszTörlés
 3. És a Te érdekedben reméljük, hogy a rokonaid nem olvassák ezt a blogot :-)

  VálaszTörlés
 4. Kedves Écska, várom a leveledet a puha mézesekről (jövő)Karácsony táján... de az is lehet, hogy valami levest kéne hozzájuk kitalálni, és így jók lesznek levesbetétnek. Pl. Borleves mézeskaláccsal...Na?!

  VálaszTörlés
 5. Színia! Még reménykedek, de a férjemnek újabb ötlete van: a macskákat dobálni az emeletről. :((
  Fúj!!!

  VálaszTörlés
 6. Écska!

  Fontos a jól záródó doboz, hogy az alma nedvessége ne illanjon el. Nekem 2 nap után puha szokott lenni.
  Balansz

  VálaszTörlés
 7. Ha 2-3 nap alatt megpuhul, és ez szavahihető tanukkal is bizonyítható, Balanszot kitüntetjük a Nagy Mézeskalács Lovagrend (amit ezennel megalapítok) arany keresztjével.
  A macskadobálót pedig nem vesszük fel a lovagrendbe (bár időnként azért én is kísértésbe esem, de nem jutok el a tettlegességig :-)

  VálaszTörlés
 8. Kedves Balansz!
  A mézes jól záródó fém dobozban van, már egyszer cseréltem is friss almára, hogy nedves legyen a közege.Viszont még nem telt el csak egy nap.A lovagrendet megszavazom, ha beválik a dolog.
  A férjemnek csak a szája jár, nem bántana senkit. :)

  VálaszTörlés