Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2010. november 28., vasárnap

Önbizalom hete

Holnaptól ÖNBIZALOM hét lesz. Mielőtt elkezdődik, van egy feladatunk: Mindenki írja össze, hogy milyen lenne álmai élete, ha nem gondolkozna azon, mi lehetséges és mi nem. Magyarul: írja meg mindenki a saját élet-meséjét. Azt a mesét, amelyet még születése előtt tervezett valahol az Égben, és amit mára lehet, hogy már elfelejtett...


Az emlékeztető angyalka (aki mellesleg segít emlékezni az Élet-mesére) egy kicsit szürke, és félénk, ám nagyon várja, hogy kiszínesedjen. Egy hét múlva egészen biztosan színesebb lesz... :-)

5 megjegyzés:

  1. Kedves Színia!

    Elsőre ez sem könnyen megfogható dolog, és sajnos sokan tévesen értelmezik: önbizalom = EGO.
    Ez csak ott hibádzik, hogy ha valaki ténylegesen bízna, HINNE önmagában (ezáltal megnyitva a kaput a mások iránti bizalom felé!), nem lenne szüksége arra az egóra, amely szorongását hivatott palástolni.

    Az élet-mesével gondban leszek, de próbálok visszaemlékezni... :) Viccet félretéve, ezen tényleg gondolkoznom kell... vagy pont azzal nyomom el? :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves tanfolyami résztvevők!

    Elmondanám a véleményem az önbizalomról, ami először az eszembe jutott. Kevés embernek van egészséges önbizalma. Vagy túlteng vagy alig van, úgyhogy szinte mindenkinek lesz dolga.:-)
    Fogalmam sincs, hogy mit gondolhattam/vállalhattam leszületésem előtt, mert hogy azt elfelejtjük.;-)Megpróbálom elképzelni...;-)
    Minden Jót Mindnyájatoknak!
    K.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Társaim!

    Az önbizalom önmagunkban való hitünk, mivel Istenből egy darab vagyunk,Istenben való hitünk. Nem a vallásosságról beszélek, hiszen ateistának is lehet egészséges nagy "önbizalma", legfeljebb nem Istennek tulajdonítja.

    Bíznunk kell(ene) önmagunkban, hogy a kitűzött célunkat képesek vagyunk megvalósítani, és ehhez meg is kapunk fentről minden segítséget. A megvalósítás néha könnyebben megy,de van amikor nem vesszük észre az égi jeleket, elveszünk önmagunkban.

    Tetszik a szürke Angyalka, számomra a következőt jelképezi: A teste kissé "molett" (sokkal több lehetőség van bennünk , mint amit elképzelünk), még rejtve...
    A fej feletti színes aura a felsőbb énünket szimbolizálja, aki sokkal jobban átlátja az élet értelmét,
    az imára kulcsolt kéz pedig magáért beszél.

    Az életfeladatomon még meditálok, a mostaninál érdekesebbet,hasznosabbat is el tudok képzelni, de lehet, hogy mostanra éppen egy ilyen életet gondoltam ki magamnak.:) vagy elfelejtettem a feladatot. :(

    Jó meditálást Nektek!
    Écska

    VálaszTörlés
  4. Kedves Színia!

    Szeretném jobban megismerni a munkásságodat, a Szer-Tan alapjául szolgáló "ALAP" rovásokat és még sokmindent! Valahol olvastam, hogy mindent egyedül kell csinálnod, és állandóan csak olvasnál! EzEKKEL A DOLGOKKAL ÉN IS ÚGY VAGYOK MINT TE! Írd meg, hoy ha lenne kivel, hogyan képzelted el az együttműködést, mik az elvárásaid?

    Üdvözlettel, Máté Domokos

    VálaszTörlés
  5. Kedves Domi!

    Régebben biztosan írtam ilyesmit, de most már nem ennyire vészes a helyzet, mivel egyre többen dolgoznak velem, és segítenek a legkülönbözőbb dolgokban. Elvárásaim nincsenek, egyszerűen csak örülök, ha valaki csatlakozik.
    Most pédául ehhez a "tanfolyamhoz" itt a blogon. Úgyhogy, Isten hozott!
    Amikor konkrét dologban szükségem van segítségre,itt mindig megírom. Minden esetre köszönöm, hogy felajánlottad a közreműködésedet és élni is fogok vele :-)

    Üdv.: Színia

    VálaszTörlés