Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. február 1., kedd

Dobogókő

Az ezoterikus témákban még nagyobb a téves információk aránya, mint más területeken, hiszen itt nehéz ellenőrizni az állítások igazát. Dobogókő jelentőségét a neve mutatja egyértelműen, és persze a azok a gyógyulások, sugallatok és egyebek, amelyek ott születtek, születnek. Őszintén megmondom, én nem nagyon hiszek a divatos guruknak, vagy önjelölt mestereknek, táltosoknak. Annak idején a táltosok a megfelelő tulajdonságok alapján kiválasztották az utódukat, hosszú éveken át tanították, és így adták át a tudást. A mai táltosok másként működnek. (Tisztelet a kivételnek, ha valaki ismer kivételt...)
Amennyiben én ma guru szeretnék lenni, akkor keresnék egy jó marketingest, kitalálnánk valami jó kis mágikus mesét, hogyan is világosodtam meg, majd meghirdetnénk egy tanfolyamot sok-sok pénzért. Kell még egy kis karizma, amivel minden szélhámos rendelkezik, és máris jöhet a hatalmas és hiszékeny követő tábor, akik behunyt szemmel (hisz állandóan "meditálnak") mennek a "mester" után. Elhiszik, hogy ha a "mester" majd beavatja őket, akkor angyalokkal fognak társalkodni, mindenkit gyógyíthatnak, sőt külön trónt kapnak a mennyekben, és persze ezzel a többi ember fölé emelkednek.  (Az nem probléma, hogy nem tudják megoldani a magánéleti bajaikat, vagy hogy haragban vannak a fél faluval, ráadásul 20 éve betegek.)

Bennetek nem merül fel, hogy pl. a beteg ember először gyógyítsa meg saját magát, és csak azután próbálkozzon másokkal?! (Már persze, ha kérik.)

8 megjegyzés:

  1. Az én személyes véleményem az, hogy egy kicsit különválasztanám azt, hogy valaki először gyógyítsa saját magát és utána másokat. Én úgy gondolom, hogy valakinek lehetnek bizonyos képességei attól függően, hogy ő maga esetleg szenved bizonyos betegségben és esetlegesen másoknak segít. Itt most nem a megmondom a jövődet és leveszem rólad a rontást típusú emberekre gondolok... Én úgy gondolom, hogy az embernek a betegségei nem véletlenül alakulnak ki és az sem véletlen, hogy melyik szervet érinti, nagyon szép szimbólumrendszert lehet nyomon követni a betegségek esetében, hogy a lélek, hol fejezi ki az adott hiányt, dühöt, konfliktust stb. és minden embernek vannak személyes konfliktusai attól függetlenül, hogy ő "gyógyító" vagy "mester" vagy bármi.
    Én is kerültem kapcsolatba olyannal, akinek utólag már nem "hinnék" (nem jövendőmondásra gondolok), de abban az élethelyzetben szükséges volt, hogy elindítson egy úton. Nem biztos, hogy érzékelhető, hogy mit szeretnék, de akikkel én kapcsolatba kerültem, azoknak hálás vagyok, hogy elindítottak az úton vagy egyszerűen csak egy más megvilágítást engedtek látni.
    Azért szeretem a blogot is olvasni, mert felmerülnek egyéni látásmódok, amik gazdagíthatják az én szemléletemet is vagy felkeltik az érdeklődésemet. Biztosan nem véletlenül keveredtem ide :). Az emberi találkozásokból mindig magára csippent ez ember valamit.
    Most éppen Wass Albert Hagyaték című művét olvasom, a kolléganőmtől kaptam, mert szerinte jó lesz nekem :) és nagyon érdekes, tanulságos, nem is tudom megfogalmazni...

    VálaszTörlés
  2. A legjobb, amit csak olvashatsz. Ha elolvasod, megérted, mit miért írtam.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is a gyógyító legyen egészséges, hisz hogy tudna úgy gyógyítani, amíg ő maga "nincs a helyén".
    Ne legyen pénzéhes, mert egyesek átesnek a ló túloldalára...
    A mai táltosok, pedig nem igazi táltosok (tisztelet a kivételnek).
    Pl.:mikor egy jeles napon napfelkeltét (azt hiszem a fény születését)szerettünk volna nézni Pilisszentléleken...
    Nagyon érdekes volt, mi voltunk az elsők akik, odaérkeztek épp kezdett kiderülni az ég. Ahogy folyamatosan gyűltek össze az emberek egyre jobban beborult.Úgy, mintha egy zipzárt húztak volna össze az égiek. Átmentünk Dobogókőre és ott részünk lehetett egy kis napfelkeltében, mert ismét kiderült egy kicsit az ég.:-)
    (Pilisszentlélekről nem látszódhatott semmi, mert lejjebb helyezkedik el.)

    VálaszTörlés
  4. szerintem attól is függ, hogy mivel fordulok az illetőhöz. Anno nyakig egy párkapcsolati zűrben egy olyan kinez-pszichológust kerestem fel, akinek ez az életterülete harmónikus volt és rendben működött. ellenben óvtam egy barátnőmet hasonló zűrben attól , akinek szemmel láthatóan a saját portája előtt kellett volna, hogy söprögessen kapcsolatfüggőség frontján.
    Engem ne kezeljen tüdőbajjal egy dohányos, ne adjon tanácsot pénzügyekben olyas valaki aki nyakig ül az adósságban, de ha kiváló grafikus miért ne tervezheté meg az esküvői meghívómat? azt hiszem nagyon kevés olyan ember van, aki mindenben a top-on van, a mi felelősségünk is felismerni,hogy nem feltétlenül az tud segíteni, aki hasonló problémákkal küzd. Az olyan ember inkább hajlik arra,hogy együtt érezzen és simogassa az egonkat,mint arra,hogy egy-egy átütő erejű megoldással kimozdítson minket a holt pontról.

    Egyébként ezoterikus, lelki vonalon is jól nyomon követhető én miféle embereket vonzottam be. És akkor adott pillanatban nem volt véletlen a az sem, akire mostmár nem tudok hiteles személyiségként felnézni. Akkor és ott valamiért azok az emberek kellett , hogy apró lépésenként egyre közelebb és közelebb kerülhessek a saját igazságomhoz.


    Egyetértek abban,hogy valóban sok a csaló és hiteltelen személy. De valahol a prostik is abból élnek, hogy van ember aki fizessen nekik.

    Azt gondolom kell az egészséges önbizalom ahhoz, hogy akár a Dalai Láma, akár bárki olyan szavát meg merjük kérdőjelezni, akit a nagy többség hiteles személynek tart.A józan paraszti ész és a kiegyensúlyozott önmagunkba vetett hit az, ami szerintem megóv minket a sarlatánoktól.Aki pedig belefut egy-egy ilyenbe, az legalább tanul - jó esetben :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gyakoló-Társak!

    Ha már ez a hét az "önálló gondolkodás" hete :-)
    melyhez a "több szem többet lát" módszerét is felhasználhatjuk, akkor szeretnék néhány mondatot írni az általam eddig "meglátott", gyógyítással kapcsolatos információkról. Természetesen figyelembe véve, hogy mindenki kérdőjelezze meg, amikor elolvassa.

    Színia írta:
    "Bennetek nem merül fel, hogy pl. a beteg ember először gyógyítsa meg saját magát, és csak azután próbálkozzon másokkal?! "
    (Igen, legtöbbünknek ez jut elsőre az eszébe.)
    Ezzel a mondattal kapcsolatban eszembe jut Paracelsus, aki "az embert a mikrokozmosz és a makrokozmosz összefüggéseiben vizsgálta. Filozófiáját öt jelenségre, úgynevezett „enitásra” építette." Ezek közül az egyik az „Ens Dei” amit fordítanak az Úr szelleme, vagy Isten akarataként, de úgy is, hogy Isten szellemének hatása. (Számomra ez olyan eseményekre vonatkozik, amit nem lehet/nem szabad megváltoztatni. Példaként említeném a "Ha Isten vagy, szálj le a keresztről!" tanítást.) Ez a felosztás érvényes a betegségek (lehetséges) okaira is, vagyis van olyan, amikor a betegséget nem lehet/nem szabad meggyógyítani.
    /Ezért a gyógyító legelőször mindíg "felteszi" a kérdést: Gyógyítója vagyok-e ennek az embernek? Ha a válasz: nem, akkor nincs gyógyítás./

    A betegséggel kapcsolatban (is) sok hasznos "ezoterikus szemléletű" írás születik manapság is, mely írások elsősorban arra vonatkoznak, hogy a betegségeink hogyan segíthetik a (saját)fejlődésünket, illetve, hogy a lelki fejlődésünkkel/tisztulásunkkal párhuzamosan hogyan gyógyulunk betegségeinkből is.
    Viszont kevés helyen találtam említést arról, hogy egy pl. egy betegség nem csak "szerzett", de "(be)vállalt" is lehet, valamint, hogy a betegség nem csak a tulajdonosának hozdoz üzenetet, (mert sokszor a beteg nincs is tudatában, hogy ő beteg - pl.csecsemők, súlyos fogyatékkal élők, ....) hanem mindenkinek, aki a beteggel/állapotával kapcsolatba kerül, akár csak a "hír"hallójaként is. Mert óhatatlanul "adunk" egy válaszreakciót, - ami minket minősít.

    Igen, amit írtok a mai "ezo-izés-gyógyítós" tárgykörben szerezett tapasztalataikról, az sokszor úgy van. Mégsem írhatom, hogy sajnos, mert nézetem szerint a világ értünk van.
    A saját véleményem teljesen megegyezik azzal, amit Kitim fogalmazott meg:
    ".... kerültem kapcsolatba olyannal, akinek utólag már nem "hinnék" (nem jövendőmondásra gondolok), de abban az élethelyzetben szükséges volt, hogy elindítson egy úton. Nem biztos, hogy érzékelhető, hogy mit szeretnék, de akikkel én kapcsolatba kerültem, azoknak hálás vagyok, hogy elindítottak az úton vagy egyszerűen csak egy más megvilágítást engedtek látni."

    Ma már én is jobban látom, hogy mikor sikerült "átvernődnöm", de mégis valahol hálás vagyok érte, mert ezek a tapasztalatok mind kellettek ahhoz, hogy ma képes legyek másképpen is nézni/látni.

    Nem is olyan egyszerű megfogalmazni a gondolataimat :) de remélem, hogy érthetőek számotokra. Köszönöm, hogy leírhattam.

    Érdekes, hogy mindez a "Dobogókő" bejegyzés alá kerül, de talán így jó.

    VálaszTörlés
  6. gyakoló=gyakorló
    Restellem, hogy figyelmetlen vagyok, elnézést érte!

    VálaszTörlés
  7. Igen, vannak vállalt, karmikus betegségek, de aki karmikus betegséggel jön a Földre, nem szokott egyúttal gyógyító feladatot is kapni. Az egyéb szerzett betegségek pedig meggyógyíthatók.

    Beteg ember ne gyógyítson... Ez egy értelmes szabály, ha valaki ismeri a betegségek energetikai működését, és azt, hogyan is terjednek. (Nem a vírusokra és a baktériumokra gondolok, hanem az ENERGETIKAI terjedésükre.)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Színia,
    szivesen olvasnám ha írnál "a betegségek energetikai működéséről, és terjedéséről".
    Ha nem itt, ez alatt a bejegyzés alatt, akkor talán majd lesz egy másik bejegyzés, ahol lehet erről írni - persze, csak ha másokat is érdekel.
    Ha esetleg valamelyik könyvedben írsz erről, akkor kérlek írd meg a címét, mert sajnos még mindet nem tudtam megvenni:)

    VálaszTörlés