Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. február 27., vasárnap

Nehezen tűröm...

"Megnyitotta kapuit Moszkva első kutyaétterme, a Groom Room. A külön ebszépségszalonnal és -divatrészleggel is rendelkező ebvendéglő menüjét híres moszkvai éttermek szakácsai állítják össze állatorvosi felügyelet mellett.
kutyus
Előételnek például carpacciót ajánlanak friss csirke- vagy borjúhúsból, főételként pedig a főtt marhabélszínből készülő tatárt  zöldségágyon. Desszertként zseléket és habokat ajánlanak, ezek összetevőiről azonban még egyeztetnek. A ínycsiklandó fogásokhoz a négylábúak fogyaszthatnak kutyabort vagy kutyasört: állítólag mindkettő a megtévesztésig hasonlít a valódira, csak nem tartalmaz alkoholt. Egy komplett ebéd 6-7 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül.
A Groom Room cicák fogadására is felkészült, de elsősorban a kutyákat várja, és közülük is a jól nevelt fajtákat. Itt ugyanis a négylábúak is porcelán tányérokból esznek, amelyeket abrosszal letakart kis sámlin szolgálnak fel.
Ami az úri kiskedvencek extra kényeztetését illeti, New York már Moszkvánál is előrébb jár. Itt már egy éjjel-nappali kutyadiszkó is van, ahol a kutyusok klasszikus zenét hallgatnak, szusit és húsgolyócskákat fogyasztanak, gyógyfürdőket vesznek és gazdáik költségére masszázsokat kapnak. A helyet azért nevezik diszkónak, mert a négylábú vendégek szakemberek segítségével tanulhatnak néhány tánclépést a parketten. Az intézmény olyan népszerű, hogy a másutt élő ebek számára néhol már elkezdtek csoportos New York-i utakat szervezni, hogy részük lehessen az élvezetben - írta a Komszomolszkaja Pravda."

És mindezt abban a világban hozzák létre,

amelyben az emberek egyharmada éhezik!



Ti hogyan bírjátok megemészteni az ilyen égbekiáltó igazságtalanságokat?!

3 megjegyzés:

  1. nehezen.de általában úgy, hogy mivel nincs jogom megmondani másnak mit tehet és mit nem, viszont fenntartom magamnak a jogot arra, hogy én is azt tegyem amit akarok, a magam részéről nem az igazságtalanság "elkövetőjével" szállok szembe, hanem a szívemhez közel álló probléma megoldásáért teszek.
    Jelen esetben a kutyámnak teszkós száraz kutyatápot adok és itthoni maradékot és ahol tehetem teszek azért, hogy ne éhezzen annyi ember.
    Szíven szokott ütni az ilyesmi, de a drága energiát nem szeretem mérgelődésre pazarolni :)

    VálaszTörlés
  2. Egyértelmű, hogy a mérgelődés nem segít, de mi az ami valóban segít?! Most olvastam egy statisztikát, mely szerint Magyarországon 3 millió ember él a létminimum alatt. Olyan emberek is, akik kemény napi 8-í0 órát dolgoznak valahol...
    Másik oldalon pedig magánrepülők, elképzelhetetlen luxus, és kutyaétterem.
    Ez biztos, hogy nem igazságos. De vajon MI A MEGOLDÁS????

    VálaszTörlés
  3. Megoldást szerintem az hozhat ha mindenki odafigyel a szoros környezetében élőkre, és ha sanyarú sorsú családokat, egyéneket lát, akkor segít és kész! Közvetlenül. Személyesen. Esetleg a templomi közösségen keresztül (is).
    Másban, szervezetekben, alapítványokban, gyűjtésekben én nem bízom. Nem szeretem kísértésbe hozni embertársaimat. :o)

    VálaszTörlés