Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. február 10., csütörtök

Levelek...

Valamelyik nap ezt írta nekem Vadimari:
"Hogy templomba jársz, ráadásul katolikus "szer"tartásra ha jól sejtem, az bizony mély döbbenettel tölt el a Szer-Tan elolvasása és a film megnézése után."
Ma pedig levelet kaptam Zsoltitól, amely tökéletes válasz az előzőre. Köszönöm neki. Én sem tudtam volna jobban leírni. Idézek a levélből:
"Te összekötöd a hagyományainkban megjelenő kozmikus összefüggéseket a
jézusi kereszténységgel és az Istenhittel és ez így van jól, hiszen a
logikus gondolkodás, szív, érzelem, hit és szeretet nélkül mit sem ér."

Bizony, éppen ezért járok templomba, mert pont a katolikus templomban találom meg az összes jelképet, amelyekről a könyveimben írok. A kereszténység ugyanis minden ízében magyar, amint a mi ezeréves hagyományaink is keresztények. Magyarország több, mint ezer éve a Szűzanya védelme alatt álló keresztény ország, és ebből a tényből mit sem von le az egyház vagy a papság aktuális állapota, vélekedése vagy viselkedése. Ha a papság és az egyház nem tartja be a szeretet törvényét, az nem az én problémám. Attól a templom még templom, és az áldás az áldás. A papságra és az egyházra ugyanúgy érvényes a szabály, mint az isteni erővel gyógyítókra. Aki viszont teljesen elhagyja a templomot , mert nem ért egyet az egyház egyes megnyilvánulásaival, kiönti a fürdővizet a gyerekkel együtt...

4 megjegyzés:

  1. Iszom a szavaid, az Isten áldjon!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen:) Én is nézem ám a te "imádságaidat" a blogodon. Szebbnél szebbek!

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyet kell értenem veled, Színia. Magyar "ősvallásunk", hitrendszerünk és az intézményes katolicizmus sok hasonlóságot mutat, elutasítani éppen ezért nem szabad. Inkább legyünk hálásak, hogy Isten házai (a templomokat valóban nagy energetikájú helyekre építették eleink) úton-útfélen megtalálhatóak, és bármikor betérhetünk válaszért, vigaszért, útmutatásért vagy épp csendért.

    Nem tudom, ki hogy van Ákossal, de popzenében így még nem énekeltek a HITről:

    http://www.youtube.com/watch?v=hG4uIE_yzlI

    Nekem most ez a dal nagyon sokat ad, mind zeneileg, mind szövegileg - így, a HIT hetén :)

    VálaszTörlés
  4. A mai napra ezt az írást ajánlanám hit és vállalás ügyben: http://szokelajos.extra.hu/lapok/keresztek.php

    VálaszTörlés