Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. február 14., hétfő

A HÁZ hete

Ez a hét a HÁZ hete lesz.
Befolyásolja-e a ház, vagy a lakás fekvése, berendezése a benne élők életét...
Működik-e nálunk a kínai feng shui szellemisége...
Milyen a magyar ház szerkezete...

A magyar ház mágikus titkai című könyvemben írok ezekről a dolgokról, de hátha vannak egyedi kérdések. Most itt az alkalom, hogy megvitassuk őket. 

6 megjegyzés:

  1. Ha tudnád, hogy mennyire vágyom abba a házba, ami számunkra a tökéletes lesz, (minden porcikámban ezt érzem, hiszen minden centijét magunk terveztük), és már épül? És hogy az is mennyire fontos, hogy kik építik azt a házat! Ez az első olyan téma, ahol gond egy szál se :))

    VálaszTörlés
  2. A ház, amiben lakom, érezhetően szeretetből épült, sok odafigyeléssel, gondossággal. Édesapám alkotta. Sok tekintetben olyan amilyennek lennie kell, ahogy Színia idevonatkozó könyve (is) írja. Ennek okát abban látom, hogy édesapámban a hagyomány munkál(t), ha nem is tudatosan. S ami "kimaradt", azt már én pótoltam - hála a Színiától tanultaknak! Így került fehér szigetelőszalagból keresztosztás az ablakokra, és így lett a házioltár. :o)

    VálaszTörlés
  3. Ennek örülök. Ezek szerint nem lesz túl sok dolgom a héten...:-)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Szinia!A házunk észak-déli fekvésű. Ez jól hangzik, de sajnos nyílászárók csak délre( bejárat, pár ablak) és északra vannak. Négy nagy ablak néz északra.Hogy tudnánk ezen energetikailag javítani?
    Thorma

    VálaszTörlés
  5. Kedves Thorma! Minél jobban használjátok ki a délre néző ablakokat. Amennyire lehet, engedjétek át ezt a fényt az egész lakáson. Az északra néző helyiségeket célszerű világosra, például fehérre festeni, és betenni egy-egy napot ábrázoló dísztárgyat, festményt, párnát, stb. A házioltár a ház közepén sokat segít, kiegyenlíti az erőket. Télen jól jöhet egy kandalló, ha van rá lehetőség.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Szinia! Köszönöm a jó tanácsokat!

    VálaszTörlés