Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. február 4., péntek

AnneLili kérdésére

Kedves AnneLili! A betegség egy energetikai probléma. Olyasmi, mint egy kiürült, vagy piszkos vízzel teli vödör (sokszor lyukas vödör), amit tele kell tölteni, vagy át kell mosni  életerővel. Ez a "vödör" rendelkezik egy "radarral", így folyamatosan keresi az életerő forrását. Ha a gazdája képes csatlakozni a Szerhálóra, akkor megoldódott a probléma, és a gyógyulás beindul. Amennyiben azonban nem képes csatlakozni, más emberektől tud csak életerőhöz jutni.
Egy beteg gyógyító a betegével azonnal energetikai összeköttetésbe kerül, és így rossz esetben  egymástól próbálnak energiát szerezni.Az erősebb vesz el a gyengébbtől. Az energia-csere közben a "piszkos víz" is távozik a csatornán, tehát kapcsolatba kerülnek egymás bajaival, akár ki is cserélhetik azokat.
Mindez a probléma nem áll fenn, ha csatlakoznak a Szerhálóra, ám ha csatlakoztak, akkor már nincs szükség gyógyítóra, mert a Szerháló a felvett "piszkos vizet" azonnal átlényegíti. :-)
Akkor van szükség gyógyítóra, amikor a beteg nem tud csatlakozni a Szerhálóra, a gyógyító viszont tud. Ilyenkor közvetítheti a betegnek a Szer erejét. (Amikor Jézus gyógyított, ily módon gyógyított. Elég volt, ha megfogta a beteg a köntöse szélét.)
Ám ez sem végleges megoldás, mert ha a beteg nem tanulja meg, milyen, amikor a Szer etet,   akkor a betegség bár átmenetileg javul, előbb-utóbb visszatér.

A kérdés, hogy melyik gyógyító tud valóban rákapcsolódni a Szer-re...
A Szer ugyanis pénzért nem adható-vehető.

29 megjegyzés:

  1. Amikor olvastam a tegnapi bejegyzést, akkor rögtön beugrott egy ismerősöm mondata, de nem írtam le (nem mertem), mert félreérthető a mondat. Azt mondta, hogy sose felejtsük ember embert nem gyógyított meg még soha.... és így hogy Annelilli leírta a gyógyítást, így érthető, csak igazán és köszönöm neki.
    Az a pénz kérdés nagyon kényes téma szerintem, sokféle vélekedést olvastam erről és persze a gyógyítóknak is kell számlákat fizetniük és ennivalót vásárolniuk... remélem valaki erre a kérdésre jól meg tudja fogalmazni a választ. Ismerek olyat, aki úgy fogad el pénzt, hogy nem mond összeget, a gyógyítás végén kimegy a szobából és egy erre a célre fenntartott ládikába lehet "adakozni". Az illetőnek van polgári foglalkozása, amiből a családját fenntartja és az összegyűlt pénzből nem a napi életet élik. Olyan célra fordítják, ami egy közösség boldogulását szolgálja. Ez jó megoldás lehet???
    Ami nekem a lényeg számomra gyógyítóban, hogy érezzem, hogy számomra jó. Erre már az évek során kifejlődött egy jó kis "jelzőrendszerem" és rögtön érzem, ha nem jó helyen vagyok és ez számomra nem pénz kérdése.
    Kíváncsi leszek a többiek véleményére :)

    VálaszTörlés
  2. A szívből jövő adomány jó megoldás. De nem lehet elvárt, vagy kötelező adomány. A táltosok nem kértek sem pénzt, sem mást a gyógyításért,viszont elfogadták a tojást, a tejet, vagy amit épp a beteg hozott.
    És teljesen igaz, hogy soha nem a gyógyító gyógyít.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Színia!

    El kéne végre gondolkodni az embereknek azon, milyen a mai világ, amiben élünk. Természetgyógyász vagyok, ősi gyógymódokkal gyógyítok. Ez az életfeladatom. A régi időkben, a táltosok korában nem volt ilyen felgyorsult világ, nem volt villanyszámla, távfűtés, közlekedési díjak, vízdíj, és ennyi adóhivatal. Megmondaná végre valaki, hogyan fizessem ki a villanyszámlámat, és egyéb kötelezően államnak beadandó közterheket egy zsák krumpliból, vagy 10 tojásból? Miért dolgozzak még más munkahelyen napi 8-12 órát azért, hogy csak ingyen gyógyíthassak? Nekem nem lehet magánéletem, családom??? Én nagyon sok embert gyógyítok ingyen, és a többitől kérek valamennyi pénzt. A tapasztalatom az (más régebbi szolgáltató tevékenységgel kapcsolatban is,)az, hogy ha azt mondtam, fizessen annyit, amennyit jónak lát, nem adott szinte semmit. Viszont másoknak mesélte, milyen jót potyázott. Az fizet tapasztalatom szerint rendesen, akinek kevés van, akinek bőségesen, az meg potyázni próbál, sajnáltatja magát, alkudozik. Mindenkinek, aki hozzám jön, rengeteg plussz gyógyítást, tanácsot, tanítást adok ingyen.
    Fizettek az orvosnak? TB-t mindenki fizet, ha borravalót nem is. Az sincs ingyen.
    Miért kell megalázni sokat (nagyon sok pénzért) tanult jó szándékú embereket azzal, hogy a javadalmazásukról értekeznek olyanok, akik nem foglalkoznak ilyen tevékenységgel? Ezek az emberek megkapják a munkájukért a munkaadójuktól a fizetést? Vagy ők is ingyen dolgoznak???
    Nekem már nagyon elegem van abból, hogy a munkámat annyira sem becsülik, hogy fizessenek érte.
    Az lenne a jó, ha minden ember gyógyítani tudná magát, és senki nem lenne beteg. Miért nem ilyen minden ember???
    Nekem sem jó, ha már huszadszor mondom el a betegnek, hogy a kezelésem után még mit kell tennie. Nem csinál semmit önmagáért, csak annyit, hogy eljön hozzám, oldjak meg én mindent. Zavarosak a gondolatai, zavaros a lelke. Ezt neki kell megoldani, én nem tudom helyette. A legtöbb ember ilyen.
    Ilyen alapon a pékeknek, halászoknak, és egyéb mestereknek is ingyen kéne adniuk a termékeiket, mert Jézus is ingyen adott enni az egybegyűlteknek a híres beszéde után. A könyvekért, előadásokért, iskolákért sem szabadna pénzt elfogadni, mert Jézus ezt ingyen tanított. Gondolkozzatok már végre el, miről is beszéltek!!!

    Mindenkinek szép napot!
    Katica

    VálaszTörlés
  4. Kedves Katica!
    Bízom benne, hogy nem szegi kedved az olyan típusú visszajelzés amiben most részed volt. Nem csodálom ha megbántottnak érzed magad, hiszen te jót akarsz, s sok hálátlansággal, meg nem értettséggel találkozhatsz hivatásodban. Gondolom, hogy most csalódott vagy. Együtt érzek veled. Ugyanakkor, ugye tudod, hogy most az önálló vélemény hete van? Bátorítanálak arra, hogy a mások véleményét nyugodtan fogadd! Csodálkozz el azon hogy mások, kívülről mennyire nem értékelik a munkádat, és légy büszke hogy benned több az empátia! Megkönnyebbülést hozhat ez a higgadt hozzáállás.
    A magam részéről tisztelek minden gyógyítót akin érzem hogy szívszeretetből tevékenykedik, akár megszabott díjazást kér munkájáért, akár semmit sem. Az utak nem egyformák, a körülmények sem. Hallottam én is olyan gyógyítóról aki ingyen segít, ugyanakkor e személy férje borzalmasan sokat keres, így nincs is szüksége külön jövedelemre. Az igaz, hogy aki nagyon-nagyon sokat kér, az számomra alapból elgondolkodtató, ahhoz én nem mennék, hiszen ott már valószínűleg iparrá vált a gyógyító tevékenység. Bár, ezt sem tudhatom. Nem ítélkezem. Csupán elkerülöm az ilyen "szolgáltatót".

    A magam részéről azt gondolom, a gyógyító is ember. Előfordulhat hogy ő is megbetegszik, akár baleset is érheti. A hiteles számomra az, ha ő ezt nem titkolja el, hanem pl. elmeséli hogyan küzdötte meg. Ebből tanulhatok én is esetleg.
    És hát valószínű, hogy nála nem 14 nap egy nátha elmúlása, hanem hamarabb meggyógyítja magát. :o)))
    Mindenesetre nem várom el, hogy tökéletes legyen az akihez segítségért fordulok. Az, ha különb nálam egy bizonyos területen, ha érzem hogy előttem jár az úton, már elég nekem hogy hozzá forduljak. És ott, vele is megtartom a külön véleményre való "jogomat", ha épp úgy alakul. Nem csak ezen a héten. :o)

    VálaszTörlés
  5. Akinek nincs rá pénze, azt nem gyógyítja meg senki?! Főleg olyan, aki állítólag Isten erejével gyógyít?!

    VálaszTörlés
  6. Hogyan egyeztethető össze a gyógyítással az a mondat, hogy meggyógyítalak Isten erejével és segítségével,HA FIZETSZ X forintot?!

    VálaszTörlés
  7. És ha ezt mondja, vajon KÉPES-E a gyógyító csatlakozni a SZER HÁLÓRA?

    VálaszTörlés
  8. Kitim írta:
    "... és így hogy Annelilli leírta a gyógyítást, így érthető, csak igazán és köszönöm neki. "

    Kedves Kitim!
    A köszönet Színiát illeti, ugyanis Ő volt az, aki a blogbejegyzést fogalmazta és írta a saját véleménye alapján.
    Ehhez a köszönethez és is hozzáteszem a sajátomat.

    Kedves Színia, még volna egy kérdésem:
    amit írsz a gyógyításról és a betegségek energetikai működéséről és egyéb jellemzőiről, azt a valóságban Te magad már megtapasztaltad? Mint gyakorló gyógyító vagy beteg?

    VálaszTörlés
  9. Kedves Katica!

    Ha még erre jársz...
    szeretnék Veled kapcsolatba lépni.

    Hogyan lehetne?
    én itt:
    nagy.katalin30(kukac)gmail.com

    Színia, kérlek segíts, ha tudsz,
    de legalább ne töröld egy ideig a bejegyzésem.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  10. Kedves Színia (Bodnár Erika)!

    Néhány könyvedet sikerült ingyen letöltenem a netről, de a honlapodon sehol nem találom, hogy hol lehetne a többit is.

    Mert nagyon jó könyveid vannak!

    VálaszTörlés
  11. Azért ezt a bejegyzést nem "így" írtam volna ide a Névtelen helyében...
    Ingyen kellene a többi könyv is?!
    Könyvtárba biztos meg van a Széchényibe, ott elvileg az összes kiadott könyv meglelhető.

    VálaszTörlés
  12. Lehet azt is tisztázni kellene, mit értünk gyógyító alatt. Számomra különbség van aközött, hogy valaki olyan képességet kapott a Jóistentől, hogy képes gyógyítani, vagy pedig tanfolyamon, tanítótól, könyvekből olyan technikákat tanult, amivel másokon tud segíteni.
    Valahogy úgy képzelem, hogy akinek ilyen képessége van, pontosan tudja, hogy honnan, hogyan kapta mindezt, olyan szintű kapcsolata van Istennel, hogy eszébe sem jut ellenszolgáltatást kérni. Az ilyen gyógyító szerintem nem hirdeti magát, nem ez a foglalkozása, nem ebből él. Ha tud, ha kérik, segít. Sőt azt is el tudom képzelni, hogy olyan szinten sugározza a szeretetet, hogy a gyógyulás megtörténik, nem pedig ő gyógyít.
    Aki éveken át tanult (pénzért), majd ideje nagy részét arra szánja, hogy másokon segítsen, egy-egy beteget hetekig, hónapokig kezel, én természetesnek tartom, hogy pénzt kér érte. Azonban úgy érzem, hogy nem ugyanarról a dologról van szó a két esetben.

    Réka

    VálaszTörlés
  13. Kedves Kingu!

    Széchenyi Könyvtár? Az bizonyára Magyarországban van, - de én nem.

    Mértne kellene ingyen? A tudás, ami benne van, az kié valójában? Az íróé, vagy ő csak közvetítő?

    Szerinted?
    Ha van, aki úgy véli, hogy a gyógyító ingyen kapta a képességét ezért másokat is köteles ingyen gyógyítani, akkor egy olyan TAN-okat közvetítő író, mint Színia miért ne lenne köteles a felismeréseit ingyen mások számára átadni?
    Egyébként találtam magyar honlapot (Szőke Lajos)
    ahol bizony ingyenesen letölthetők a honlap tulajdonosa által írt könyvek.

    Természetes. Nem?

    VálaszTörlés
  14. Igaz, hogy gyógyító és gyógyító között nagy a különbség. Itt és most az isteni erővel gyógyítókról írtam. Más dolog egy orvos. Egyébként igen, tapasztalatból beszélek. Éveken át gyógyítottam (frekvencia gyógyítás) és nem kértünk pénzt érte, csak adományt fogadtunk el, pedig ott egy többmilliós beruházásnak (gépnek) kellett volna megtérülnie, nem kézrátétellel és imával gyógyítottunk.
    A betegek pedig szinte soha nem mentek el úgy, hogy ne tettek volna valamennyi pénzt a dobozba, ugyanis amikor havonta kivettük a pénzt, kb. olyan összeget találtunk, mint amennyit kérhettünk volna, de ezt mindenki jó szívvel és lehetőségeihez mérten adta.
    (Soha nem néztem, tettek-e a dobozba, mert kimentem a helyiségből.)Az emberek általában nem szeretnek "tartozni", nem szeretik, ha valakinek lekötelezettek, ezért ha tudnak, igenis adnak.

    A könyveim ügyében: ezt is meg lehetne oldani adományokból, de a könyvesboltok és nagykereskedések profitorientáltak. Egyébiránt egy könyvet kb egy éven át írok, és ha senki nem veszi meg őket, mert letölti az internetről, akkor nincs több könyv, mert nincs miből kiadni. Én nem kérek pénzt a tanításért, sem a konzultációkért (ezt sokan igazolhatják), de a könyvkiadás más kérdés. Esetleg kérdezzétek a Püski-Masszit, mit szól hozzá, hogy a könyvek, amelyekbe sok pénzt fektetett, az interneten landolnak. A szerzők így sem keresnek jól a könyvekkel. Ha ebből kéne megélnem, bizony felkopna az állam, pedig folyamatosan írok.

    VálaszTörlés
  15. A pénz valójában energia, ami akár jól is működhetne a világban, csak túl sokan adnak "neki" negatív minőséget és irányt, azáltal, hogy nem tisztességes dolgokra használják.

    Ami a gyógyításért vagy a szellemi termékért való fizetséget illeti: miért ne lehetne pénz formájában kompenzálni, kiegyenlíteni egy kapott energiát, ha másképpen nem tudjuk? A pénz nem eredendően gonosz dolog.
    A gond akkor van, ha egy 1000 Ft-os lottószelvénnyel nyerünk 3 milliárd Ft-ot. Az egyéni dimenziót nézve ez nem arányos. Az Univerzum valamilyen módon ki fogja egyenlíteni (pl. a hirtelen jött és felfoghatatlan nagyságú vagyon miatti paranoia, mások irigysége, rosszindulata, intrikák és sorolhatnám). Magamban mindig megmosolygom a 2-es találatuk miatt fanyalgókat. El kéne gondolkodni azon, hogy a nagyobb nyeremény sincs ingyen... Igaz, a pénz önmagában nem érték, de mivel veszünk rajta valamit, a kiegyenlítődési dinamika máris beindul.
    Vagy ott van a tőzsdézés. Egyesek minimális befektetéssel eszméletlen pénzeket kaszálnak. És valaki a világban biztosan rosszul jár az ő profitjuk miatt. Ezért butaság pl. a gazdasági növekedésbe, mint szentírásba vetett hit. Ne higgyük, hogy olyan jó, ha a gazdaságunk X%-ot nő egy évben. A torta véges. Ha nagyobb szeletet hasítok, másnak kisebb jut. Ez ugyanolyan, mint mikor azt mondják a meteorológusok szmog idején, hogy nemsokára fellélegezhetünk, mert jön a szél és megtisztítja Budapest levegőjét, kisöpri a szmogot. Igen. Elviszi máshova, de attól még a légkörben marad, csak először másnak lesz rossz. Aztán később majd nekünk is.

    Számos téren láthatjuk, hogy a pénz jól működik és boldogít - egy bizonyos szintig! Amíg a szerzett/elköltött pénz arányban áll azzal, amit adunk/kapunk érte. Én megkockáztatom, hogy tisztességes és arányos (belső tudás és arányérzék használata itt fontos!), pozitív szándék és használat mellett még a SZER-HÁLÓra való csatlakozást sem nehezíti vagy gátolja.

    A világ poláris, minden kiegyenlítődik, ezért ha fizetünk a gyógyításért vagy Színia könyvéért, akkor mi magunk ellentételezhetjük a kapott gyógyítást vagy tudást, mielőtt az Univerzum tenné meg.
    A pénz hatása pedig attól függ, milyen energiát rendelünk hozzá.

    Szerintem :)

    VálaszTörlés
  16. Kedves Névtelen, aki nekem írt egy hozzászólást!

    Amennyiben jól emlékszem már egyszer kért valaki Színia könyvet és az egyik blogolvasó felajánlotta neki, hogy odaadja/ megveszi neki, mert nem tudott hozzájutni máshogy...
    Szőke Lajost pedig nem venném ide, mert ő saját honlapjára tette fel a könyveit (és ez megint más).Ezek a könyvek, már NEM KAPHATÓK és nem lesznek többet kiadva valószínűleg.
    Lajos pont azok közé az emberek közé tartozik, aki nagyon minimális összegekért tanít(ott) és írt jó pár könyvet. De ő csak ebből él, más bevétele nincs.
    Nem tudom, hogy hol élsz és azt sem, hogy lehet -e kapni külföldön Színia könyveit?!

    Szép napot!
    Kingu

    VálaszTörlés
  17. Nem értitek a lényeget. Nem a pénz rossz, és nem azzal van baj, ha pénzért adunk-veszünk dolgokat.
    ISTENI ERŐVEL VALÓ GYÓGYÍTÁSÉRT nem lehet pénzt KÉRNI. Egyszerűen azért, mert a SZER nem adható-vehető, ingyen kapjuk a Teremtőtől. Mindenki. Aki vállalja, hogy közvetíti, ezt is válllalja, mint írtatok is rá néhány példát. Milyen érzés lenne, ha valaki pénzért imádkozna valamelyikünkért?! 5000Ft/10 Miatyánk. A világ poláris, igen. Ezért mondtam el, és ezért kavartam fel vele az állóvizet , mert a gyógyítóktól "odaát" meg fogják kérdezni: Önzetlenül gyógyítottál-e? Segítettél-e minden hozzád fordulón, vagy csak azokon, akiknek pénzük volt rá, hogy megfizessenek!? Te meg tudod-e fizetni Istent, hogy megalkotott, és hogy életeken át őrködik feletted!? Ő kér-e pénzt érte, hogy meggyógyítson téged?! Hogyan fér össze az igazi gyógyító képesség azzal, hogy csak azok jutnak hozzá, akiknek van rá pénzük?! És mint mondtam, itt nem a pénzt elfogadni, hanem a pénzt KÉRNI a lényeg. Ha pedig ezt nem értitek, akkor én nem tudok többet tenni. Két úrnak nem lehet egyszerre szolgálni -mondta Jézus. Itt nem lehet kompromisszumot kötni,mert ez olyan törvény, amelyben nincsenek kiskapuk. Az igazi gyógyítók ezzel tisztában vannak, és ezt akkor is kimondom, ha virtuálisan megköveztek érte, mert ez ugyanolyan, mintha nem figyelmeztetném a tizedik emeleti ablakban álló gyereket a gravitáció erejére, vagyis arra, hogy le fog esni, ha kilép az ablakon.

    VálaszTörlés
  18. Színia írta (Dobogókő c. blogbejegyzés, első mondata)
    "Az ezoterikus témákban még nagyobb a téves információk aránya, mint más területeken, hiszen itt nehéz ellenőrizni az állítások igazát."

    Itt felettem pedig ezt:
    "Két úrnak nem lehet egyszerre szolgálni -mondta Jézus. Itt nem lehet kompromisszumot kötni,mert ez olyan törvény, amelyben nincsenek kiskapuk."

    Az "Önálló gondolkodás hetében" pedig én azt gondolom, hogy Jézus valójában mit mondott, arra én csak tippelni tudok...azon információk alapján, amelyeket mások írtak le, hogy "mit mondott". Ebből általános törvényeket felállítani - mások számára, - ez nem az én feladatom.

    Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt azzal, hogy leírta a véleményét, ezáltal lehetőséget adott azok továbbgondolására és ezáltal az önálló gondolkodásom alakítására :)

    VálaszTörlés
  19. Ez így számomra rendben van.
    Én is azt gondolom, hogy nem a pénz elfogadásával, hanem a kérésével van probléma. De ha valaki úgy érzi, pénzt kell adnia a gyógyulásáért, és nem tud mással ellentételezni, szerintem megteheti, és nem valószínű, hogy "fönt" ezért felelősségre fogják vonni. Vagy igen? Nektek mi a véleményetek erről?

    És való igaz, hogy nem szolgálhatok egyszerre Istennek és a Mammonnak. Hogy ezt valóban Jézus mondta-e, csak akkor tudjuk meg, ha megkérdezzük tőle. A törvény viszont működik: nézzünk körül az egészségügyi rendszerekben és a gyógyszeriparban. Már eleve nincs a rendszerbe kódolva az "egészséges ember" fogalma (az Istenhez köthető EGÉSZ-SÉG és a pénz ugyanis nem egymást feltételező minőségek), sőt, bevétele, profitja csak úgy lehet az egészségiparnak, ha betegen tartja az embereket. Ez a paradoxon már olyan távol áll Istentől, hogy nem véletlen, hogy az intézményes egészségügy sehol nem tölti be a nevéből adódó küldetést...

    Van valakinek tapasztalata vagy véleménye közületek a "magyar népi gyógyászat - magyar népi műveltség" képzésről? Már kacérkodom vele egy ideje :)

    VálaszTörlés
  20. Ádámnak (is)

    én itt találtam:
    http://tegye.com/magyar-nepi-gyogyaszat-kepzes

    de ha nem itt, akkor biztosan találsz valahol:)

    Sok sikert kivánok!

    VálaszTörlés
  21. Kedves AnneLili!

    Köszi, én is ott találtam, és elég komoly emberkék tanítanak a képzésen (Géczy Gábor, Szántai Lajos, Molnár V. József...)
    Csak gondoltam, hátha tud valaki közelebbi infót. :)

    VálaszTörlés
  22. Ádám írta:
    "Csak gondoltam, hátha tud valaki közelebbi infót."

    Milyen közelebbire gondoltál?
    (Itt, Színia blogjában...:)

    Szerintem a tájékoztatóban benne van minden lényeges. Ha további kérdésed merülne fel, akkor lehet írni, kérdezni, ott az elérhetőség.

    Az elmúlt évtizedben jártam oda tanulni, a három éves képzésben vettem részt. Akkor még a népi gyógyászat ennek a képzésnek volt a része, nem lehetett külön elvégezni.

    Szivesen emlékszek erre az időre, mert szerettem oda járni. Rendes tanító,- és tanuló emberekkel találkozhattam, s ma is élő barátságok szövődtek.

    A "közelebbi infót" szerintem csak a saját tapasztalatod alapján fogod megkapni.

    VálaszTörlés
  23. Ha elmegyünk egy magánorvosi rendelőbe, természetesnek vesszük, hogy ára van. Ott nem vonjuk kétségbe, hogy számlákat, adókat stb-t kell fizetni. Akkor miért is várjuk el egy gyógyítótól, hogy szabadidejét energiáját a két szép szemünkért ránk áldozza?
    Attól hogy Isteni energiát ad nekünk, Ők még földi halandók, akiknek kötelezettségei, szükségeltei vannak!

    VálaszTörlés
  24. Kedves Hozzászólók és Olvasók!

    Köszönöm az együttérzéseteket és a véleményeteket.

    Ha valaki nem lenne tisztában a magyarországi helyzettel, egy kis információ:
    Ha én gyógyítani akarok természetgyógyászként, a következőket kell teljesítenem. Egészségügyi képesítéssel kell rendelkezni, orvosi diplomával, vagy egészségügyi szakközépiskolával, főiskolával. Ennek hiányában az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben (ETI) 2 egészségügyi modult kell elvégezni, vizsgát tenni. Utána orvosnak és mindenkinek ugyanitt ugyanazon a képzésen természetgyógyászati alapképzést kell elvégezni, kemény államvizsgával. Ha ez megvan, akkor szakterületet kell választani, ott 1-2 évig tanulni, kemény államvizsgát tenni. Ez kötelező, enélkül nem dolgozhat senki természetgyógyászként. Egy ilyen képzés-sorozat kb. 1-1,5 millió forintba kerül. Engedélyt kell szerezni még a működéshez. Folyamatosan képzésekre, tanfolyamokra kell járni, mert rendeletileg kötelező x pontszámú tanfolyamot elvégezni évente, különben visszavonják a működési engedélyt. Ennek többsége megint sok pénzbe kerül.
    A természegyógyászati rendelő kialakításához nagyon komoly jogszabályok vannak: kezelő helyiség (csempézve, évente frissen festve, stb.), külön váróhelyiség, külön-külön mosdó betegnek-személyzetnek, kezelőhelyiségben is kézmosó, meghatározott berendezések, eszközök, stb. ÁNTSZ, APEH állandóan ellenőriz, mindenért büntet.
    Bérleti díjat kell fizetni a rendelőkért, nagyon sokat, kezdve a sokszázezres kaucióval, + rezsit.

    Nos, ha ezt valaki kifizeti nekem, és mellette eltart, az beszélhet nekem ingyen gyógyításról.

    Hiába kaptam adományként sok képességemet, ha ezeket a feltételeket nem teljesítem, kuruzsló és adócsaló vagyok, amit több év börtönnel jutalmaznak.
    Sok ember nem érti a gyógyulását, ha olyan módszerrel gyógyítom csak, aminek az eszközét nem kell bedugni a konnektorba. Vannak olyan emberek, akik több évtizedig pusztították magukat, eljönnek betegségük végső stádiumában, és fel vannak háborodva, hogy 1 kezeléstől nem gyógyultak meg. Aki nem tartja be az utasításokat, az előírásaimat, az csak pocsékolja a saját és az én időmet. Az embernek magának kell gyógyulnia, én csak segítek. A csoda mindenkiben benne van, a gyógyító feladata, hogy ezt előhozza. Ehhez 2 ember kell.

    Kedves Színia! Egyetértek azokkal, akik azt mondják, ha nekünk ingyen kell gyógyítanunk, TE is add ingyen a könyveidet. Nem tudhatja senki, Jézus mit hogyan tett, mert senki nem volt ott személyesen a ma élők közül, és a leírások is utána több 100 évvel később keletkeztek.
    Én itt elköszönök.
    Te az oldaladon a "tanfolyamod" keretében megítélsz embereket, másokat is erre biztatsz, összeugrasztod az olvasóidat, rájuk erőlteted a véleményedet. Másnak ugye nem lehet igaza. Ha teljes mértékben fenn lennél a Szer-hálón, nem tennél ilyet, nem lennének ilyen negatív gondolataid, és nem lettél volna 3x influenzás 2-3 hónap alatt, ahogyan írtad. Tanfolyamodra Neked van leginkább szükséged.

    További munkádhoz, könyveidhez sok sikert kívánok, és jó egészséget!

    Katica

    VálaszTörlés
  25. Ha megengeditek elmondom véleményem a természetgyógyásztról:
    A magyarországi természetgyógyász rendszer fából vaskarika, A kezdet kezdetén néhány ember kisajátította a természetgyógyász képzést. Mivel fogalmuk sem volt róla, hogy mi is az a "természetgyógyász", hát kitaláltak mindenféle tudást, amit innen-onnan összeollóztak, és elnevezték természetgyógyászatnak, majd vizsgakövetelménynek. Ha valaki ennek megfelel, akkor kap egy papírt, hogy hívatásos természetgyógyász, és gyógyíthat pénzért. Ha ezt a rendszert elfogadjuk, akkor innen már minden igaz amit leírtatok, de ettől még ennek a rendszernek semmi köze a természetgyógyászathoz.
    Már a jószándékú gondolat is gyógyít! Ha innen indulunk el akkor megértjük a természetgyógyászatot. Most tegyük félre az ilyen olyan tanfolyamon tanított hókuszpók technikákat. A természetgyógyász segít a hozzá forduló segítséget kérőnek. A segítség szabálya: Segíts ha kérnek, csak abban amiben kérnek, és csak akkor ha jó neked! Ebből a szabályból következik, hogy a segítség önzetlen, nem vár hálát, nem vár ellenszolgáltatást, azért segítek, mert az jó nekem. (és nem azért, hogy így vagy úgy fizess érte)
    Ha viszont valaki azért végezte el a tanfolyamot, hogy azzal pénzt keressen, az nem természetes természetgyógyász, hanem hivatásos gyógyász vagy valami hasonló, és akkor kérhet pénzt, mert mindenki eldöntheti, hogy áldoz-e annyit a "gyógyulásért". Ez tiszta üzlet, és semmi köze a természetgyógyászathoz.
    Az előző vitákban csak a természetgyógyász mint fogalom félreértéséről volt szó, és ebből adódtak a további félreértések és viták.
    Így mindenkinek van némi igazsága a saját szemszögéből nézve a dolgot, de az igazság megközelítéséhez meg kell nézni mások szemszögéből is ugyanazt.

    Laci

    VálaszTörlés
  26. A betegségek energetikai terjedéséhez szívesen hozzászólnék, de nem merek. És ahhoz a szerháló elmélethez, ami átlényegíti a beteg energiát, és, hogy energetikailag a gyógyító van kapcsolatba a beteggel :))). Ez azt jelenti, hogy az emberek között nincs energetikai kapcsolat? Csak remélni merem, hogy jó választ adsz.

    Igazán megmosolyogtató gondolkodásmentesség :))
    Kár, hogy mostanában alább hagyott a vitakedvem, de lehet, hogy ezt még lejátszom :))

    VálaszTörlés
  27. Szép látogatottsága van az oldaladnak. Nos ha valakinek erre van szüksége, ki vagyok én, hogy elvegyem a hitét.

    Inkább nem vitázok. Nekem is jobb ha megőrzöm a nyugalmamat.

    VálaszTörlés
  28. Valóban Jézus volt aki gyógyított?...
    "És ímé egy asszony, aki tizenkét év óta vérfolyásban szenved vala, hozzájárulván hátulról illeté az ő ruhájának szegélyét. Mert EZT MONDTA vala magában: Ha csak a ruháját illetem is MEGGYÓGYULOK.
    Jézus pedig megfordulván és reátekintvén mondta: Bízzál leányom! A TE HITED MEGTARTOTT TÉGED. És meggyógyul az asszony abban az órában."
    Az asszony csak ABBAN HITT: ha csak a ruháját illetem is, MEGGYÓGYULOK.

    Bármi, amiben annyira tudsz hinni, hogy felülírja az addigiakat az megvalósul, vagyis az addigiak helyett az tűnik valóságnak. Ezt tudja az elme, e világ "varázslója". Ezért működik számtalan franckarika, medveepe, orrszarv, babona, agykontroll,stb. még gyurcsokjóska is némelyeknek és némelyeknek meg még a legjobb gyógyító sem, mert a betegségben való hitük, a betegségtudatuk a nagyobb.

    A régi "gyógyítók", így Jézus is adományokat kaptak, ami szükséges volt az "újratermelődésükhöz". Ez akkoriban jóval szerényebben megvalósulhatott, tán egy vándorló gyógyító esetében még adót sem nyúztak róla és költségei sem igen voltak.
    No meg a vándorló gyógyítók a hit erején kívül nem használtak túl sok és túl drága segédeszközt, segédanyagot, szemben a most működő természetgyógyászokkal.

    A gyógyító erő bennünk van és ha ezt valaki mesteri módon újra el tudja HITetni, ill. ÉRTetni velünk, ugyan miért ne kaphatna érte pénzt a saját "újratermelődésére"? Hm?
    (Persze nem a franchize-ban működő sztártáltosokra és csodatevők "újratermelődési" költségeire gondolok...)

    Vadimari

    VálaszTörlés
  29. Ha elolvasod mindazt, amit erről a témáról írtam, kiderül, hogy az adományokkal semmi gond nincs. A gond ott van, amikor egy isteni erővel gyógyító nem segít olyan emberen, akinek nincs rá pénze. Nagy különbség, hogy pénzt KÉR a betegektől vagy pénzt FOGAD EL tőlük.
    Az üzletszerű gyógyítás üzleti kategória, amivel itt nem foglalkoztunk.(Gyógyszerek, gépek és egyebek.)

    VálaszTörlés