Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2010. június 25., péntek

VIGYÁZZ, CSAPDA!

A magyarok Istenére…

Vajon milyen a magyarok Istene?!
Olyan-e, mint amilyennek az Egyház és a Biblia mutatja?
Vagy olyan, mint amilyennek az amerikai ezoterikus irányzatok kiáltják ki?
Netán a buddhistáknak van igazuk?

Tegnap megnéztem a „Mózes kód” című filmet, amely a „Secret” c. nagysikerű amerikai film folytatása. Nekem személy szerint már a Secret sem tetszett igazán, mert kihagyta a nagy MINDENTMAGADTEREMTESZ buliból az Istent, és hát ez nekem kicsit hamisan csengett… Vártam, hogy mit hoz a folytatás, és mikor bújik ki végre a szög a zsákból.
Na, most kibújt. A Mózes-kód c. filmben ugyanis a nagy tekintélynek örvendő szakértők az Ószövetség Istenét méltatják, és erről nem kell többet mondanom azoknak, akik olvasták a Bibliát. Az Ószövetség istene ugyanis nem a szeretet istene, hanem a bosszúállásé és a manipulációé.

Azt is elmondják persze, hogy ha jót akarunk magunknak, akkor SZOLGÁLNI kell, mert hogy mi mindannyian EGY vagyunk…
Milyen ravasz… mert ez tulajdonképpen igaz. Csakhogy mi nem úgy vagyunk egy, ahogy ők szeretnék… nem a globalista világ szerinti egy vagyunk, akik szolgálják a HANGOT. Azt a hangot, amit majd a világ urai a fejünkbe plántálnak.

Szép szavak, csodás kijelentések…

Szolgálj
A magyarban a szolgának nincs pozitív jelentése. A szolga parancsnak engedelmeskedik, és parancsra bármit megtesz. Akárcsak az alázatos. Az alázatos térdet és fejet hajt a hatalmasabb, erősebb előtt - általában érdekből.

A magyar nem ilyen.
Az igazi magyar emelt fővel közlekedik, nyílt, becsületes, tisztességes, megadja a tiszteletet mindenkinek, akinek jár, de nem szolga, és nem alázatos.
Teremtője nem is kíván tőle térden csúszást, mert a Magyarok Istene és a magyar ember TÁRSAK a teremtésben. Az ember szót kihangsúlyoztam, mert ez a partneri viszony egyetlen feltétele: EMBER a szó legnemesebb értelmében. Együtt teremtünk, mi magunk és a Jóisten: A cégtáblán ez áll:

JÓISTEN@TÁRSA

Lehet persze más istenekhez is csatlakozni, és más erőkkel teremteni. Annak lesz az eredménye az atomháború, Afganisztán, Irak, Gáza és társaik. Ilyenkor azonban ne a Jóistent kérdezzük, miért engedi mindezt…
Aki az Ószövetség bosszúálló istenéhez csatlakozik – hadd ne nevezzem a nevén – olyan világot hoz létre, amelyben bizony szolgálhat reggeltől estig és a jutalma lesz a Kánaán. Az a Kánaán, amit ma élünk: A PÉNZ világuralma.
Ha tetszik, minden rendben, a megfelelő istenhez csatlakoztunk. Ha nem, akkor viszont fel kéne tenni a kérdést: Hogyan tovább…
Kell-e nekünk a Secret, a Mózes-kód és a többi hasonló világhírű alkotás. Hiszünk-e nekik?! Hiszünk-e a szép szavaknak?! Velük vagyunk EGYEK vagy inkább a JÓISTENNEL?!

Mert ha EGYEK vagyunk a Jóistennel, egyek vagyunk mindenki mással is, aki az Ő oldalán áll… de nem vagyunk egyek a baltás gyilkossal, és nem vagyunk egyek a háborúkkal, a mészárlással, a manipulációval, a hazugságokkal, a kizsákmányolással és az éhezéssel.

Ámen.
(Nem tehetem ki ide a film linkjét, mert magánlevélben kaptam, de ha valaki kéri, szívesen elküldöm. szinia7@vnet.hu)

6 megjegyzés:

  1. Kedves Színia!

    Nagyon örülök, hogy ezeket leírtad.
    Teljesen egyetértek Veled.
    A Secret című filmmel akkor találkoztam először, mikor több évvel ezelőtt beléptem egy direkt marketinges cégbe. Kötelező lett volna megnézni minden kollegának ezt a filmet, de valahogy túlságosan manipulálónak, szájbarágósnak és az Igazságot elferdítőnek éreztem. Nem tudtam azonosulni vele.
    Sokféle termék értékesítésébe próbáltak bevonni az elmúlt években. Kettő mellett köteleztem el magam. Az egyik egy zseniális minikonyha (robotgép) volt, a másik pedig egy nagyszerű vitálanyag készítmény. Amellett, hogy remekül lehetett volna velük pénzt keresni, elhittem, TAPASZTALTAM, hogy ez nagy segítség mindekinek, aki megveszi és használja ezeket.

    Természetesen kötelező volt rendszeresen meetingekre járni, ahol igyekeztek megtanítani az embereknek a teremtés folyamatát. Elmondták, hogy eszünkbe ne jusson saját módszert alkalmazni, mert az úgysem fog működni, viszont ha megteszel mindent, úgy, ahogy mondják neked, akkor sikeres leszel, határ a csillagos ég. Ha meg mégsem működik, akkor a hiba benned van.
    Mivel az ő módszerüket nem tudtam magamévá tenni, az enyém pedig nem működött, - hogy is működött volna - hamar befejeztem ezirányú pályafutásomat.
    Most már bizonyos vagyok abban, hogy ez nem az én utam, mert én magyarra vagyok hangolva és most már mindent ehhez viszonyítok.
    Ehhez a látásmódhoz nagy segítséget jelentettek a könyveid és a blog bejegyzéseid, például az önjelölt gurukról, akik az Igazság ismeretről beszélnek,de nem említik a magyarokat.

    Még valami.
    Szeretnék néhány személyes tapasztalatot megosztani a gondolat teremtő erejéről.

    Kislányként Dél-Amerikában éltem, egy olyan országban, ahol a nagy szegénység és a nagy gazdagság egymással karöltve járnak.
    Mi a középosztályhoz tartoztunk, pedig a mostohaapámnak gyára volt.
    Azt játszottam szívesen, hogy nagyon szegény vagyok, két gyerekem van, de nyomorgunk és mások könyörületére vagyunk ráutalva.

    Első sikertelen házasságomat és minden mást magam mögött hagyva, évekig éltem a két gyerekemmel nehéz anyagi körülmények között, majdhogynem úgy, ahogy gyerekként azt kitaláltam és átéltem.

    Vigyázat!
    A negatív gondolatok is életre kelhetnek!

    Viszont sok minden másra is vágyakoztam, kamaszként, felnőttként.
    Például egy olyan társat képzeltem magamnak, aki feltétel nélkül szeret, olyannak amilyen vagyok, és akivel megélhetem a tökéletes szerelmet. Ezenkívül ért a zenéhez.
    Hát Istennek legyen hála, megkaptam. Nemcsak nagyon szeret, de gyönyörűen orgonál, zongorázik és még zenét szerezni is tud.

    Szerettem volna énekesnő lenni kamaszkoromban. Persze akkor még inkább punk-rock énekesnőnek képzeltem el magam.
    Ez is megvalósult, de egy kicsit másképpen. Kórusban énekelek, és templomban is. Sokszor szólózhatok is. És a lehető legjobb helyen, az Isten házában, az Istennek, közösen a férjemmel.

    És még egy a sok közül.
    Amikor második férjemmel már együttéltünk, megnéztük a Szörny Rt. című mesefilmet a gyerekeinkkel a moziban.
    Nekem nagyon tetszett a kislány főhős és arra gondoltam, bár összesen van már öt gyerekünk az előző házasságainkból, benne is vagyunk a korban, mégi el tudnék képzelni egy ilyen hosszúhajú, édes babát az életemben.

    Alig telt el néhány év, ez a vágyam is teljesült.

    És hidd el, nem akartam görcsösen semmit ezek közül. Nem csináltam céltervezést,nem tettem ki az áhított dolgok képeit a falra, vagy a fürdőszobába a tükör mellé. Egyszerúen csak tiszta szívvel vágyakoztam ezek után.
    És megint csak le kell írnom, hogy Istennek legyen hála, mert azt gondolom, kellett az Ő megszentelő beleegyezése, hogy ezek a dolgok megvalósuljanak az Életemben.

    A könyveidnek pedig azért legyen hála, mert azok elolvasása után jöttem rá sok összefüggésre a gondolat teremtő erejével kapcsolatban, illetve Wass Albert Hagyaték című műve volt rám megrázóan jó hatással.

    Üdv,

    Juli

    VálaszTörlés
  2. Kedves Színia!
    Én teljesen egyetértek veled ebben a kérdésben, bár meg kell, hogy mondjam, hogy nem láttam egyik filmet sem, és nem is akarom, viszont van efféle tapasztalatom, mivel most végeztem el az Agykontroll tanfolyamot, ahol a "MINDENTMAGADNAKTEREMTESSZ" eszmeisége volt a meghatározó. Az oktató Dr. Domján Gábor volt, aki azért több dologról tud mint amit elmondott. Néha kicsúszott a száján Isten neve, de a módszer- mivel nemzetközileg irányított- nem "kompatibilis" Istennel. Mivel nekem van "védőoltásom" a marhaságok ellen(hála Istennek), ezért rám nem hatott a "programozd a jövőd, hogy kikapard magadnak a gesztenyéd", és kifejezetten rossz érzésem támadt, amikor ilyenekről volt szó(mintha a zsigereim is tiltakoztak volna ellene). Tudom, hogy amit ott elmondanak az lehetséges, csak azt nem tartom jónak, hogy ha rossz úton járok, akkor megmágiázzam magamnak hogy a zsákutca lehetőleg szép sugárút legyen(persze attól még az ember koppan a végén), mert úgy érzem, hogy ezzel én mástól szívnám el az energiát. Ha az ember jó úton jár, és azt teszi ami Istentől kapott feladata, akkor nem lesz szüksége ilyen kis "praktikákra", hogy gördüljenek a dolgai(gondolom én).
    Azért tanultunk használható dolgokat is. Én csak azét mentem, hogy megtanuljam a relaxációt/meditációt, mivel csoportban könnyebb, és a gyógyítás részével is szerintem rendben volt minden.
    Nem tudom, hogy te ismered-e az Agykontrollt, és hogy mi a véleményed róla, de érdekelne, hogy mit gondolsz róla. Valamint lenne még egy kérdésem. A Szertan című könyvedben írtad, hogy a gondolatnak mint teremtő erőnek végig kell menni egy földi időcikluson. Ez valójában mit jelent? Az Url-hez beírtam az e-mail címemet, mert nem tudom, hogy ezen a felületen tudsz e nekem válaszolni.
    Tisztelettel: Zsolt

    VálaszTörlés
  3. Kedves Zsolt!

    Ismerem az Agykontrollt és azt gondolom, hogy vannak jó illetve kevésbé szerencsés részei...A "mindent magad teremtesz" szlogen akkor igaz, ha teljesen egyedül vagy a világban. Ha már ketten vagytok, két erő keveredik, feszül egymásnak. A földi emberiség esetében pedig legalább hatmilliárd erő kavarog és próbál valamiféle egyensúlyt létre hozni. Amíg a hatmilliárdból egymilliárd éhezik, addig pl. a maradék ötmilliárd sem lesz felhőtlenül boldog, mert tetszik-nem tetszik, mindenki érzi az összes szenvedést egy bizonyos szinten. Ki jobban, ki kevésbé.
    Minden ember összeköttetésban áll egymással, így ezek az elméletek sorra megdőlnek.

    A kérdésedre válaszolva: az a bizonyos földi időciklus lehet 7 mp, 7 perc, 7 óra, 7 nap, 7 hét, 7 hónap, 7 év, stb. A hetes szám a lényeg, amely a teljességet adja. (Az oktaéder hat sarka + a középpont)

    VálaszTörlés
  4. Hát igen. Tulajdonképpen az Agykontroll és társai(pl: Reiki) mind egy dologról beszél, csak azzal a különbséggel, hogy az Agykontroll az mereven megmarad a tudományos keretek között, így olyan ember számára is emészthető, aki bele van süppedve a matériába. Szerintem a legnagyobb hátránya ez volt. Pl: Isten kétszer került említésre két nap alatt, kb. három mondat erejéig. A "képletből" pedig kihagyhatatlan, mert így marad egy sötét folt a képben. Mindenesetre a jó része azért hasznos a mai világ eltévedt emberei számára, csak abban van a veszélye, hogy sokan csak a saját kis önmegvalósítási kényszerükben tobzódnak, és ennek fényében fogják majd a teremtő erőiket használni. És hát sajnos megjelent az az ajánlom ezt és ezt a könyvet és CD-t biznisze is.
    Szóval alapvetően nem volt vészes, de csak azt adja elő, hogy van teremtő erőd, használhatod sokmindenre, de sajnos nem ad magyarázatokat, és ahogy buddhistáktól mondják: a részleges tudás veszélyesebb a tudatlanságnál.
    Utóiratként: Olyanról is volt szó, hogy valaki az orrát, vagy a mellét nagyobbította/kicsinyítette. Na itt már félig sírtam, félig nevettem, mert azért ez már egy bizonyos fokú idiotizmus(de nem akarok senkit sem megsérteni).
    És ha nem haragszol, lenne még egy kérdésem: Ezt a tudást, amit leírtál a könyve(i)dben, ezt honnan kaptad?
    Üdv: Zsolt

    VálaszTörlés
  5. Kedves Zsolt!

    Van egy furcsa képességem: Leülök a monitor elé, és felteszek egy kérdést, amelyre semmilyen módon nem találtam meg addig a választ, és a válasz egyszerűen eszembe JUT.
    Ilyenkor általában én magam is meglepődöm, mert a válasz szinte mindig teljesen kézenfekvő és logikus. Nem is értem, miért nem jöttem rá előbb...
    Más kérdés, hogy TUDOM, ilyenkor valaki segít nekem "odaátról", hogy megkapjam a válaszomat.

    Ennek a képességnek viszont van egy másik oldala is, amely a hétköznapi életben elég nagy nehézségeket tud okozni, szóval senki ne irigyelje ezt tőlem...

    VálaszTörlés
  6. Hát az igazság az, hogy nálam is ez a helyzet. Bár én inkább utazás vagy futás/íjászkodás alatt szoktam gondolkodni. Ilyenkor olyan összefüggések vagy új gondolatok jutnak hasonlóképp eszembe(pl: a szamurájkori japán társadalmi rendszer és a kozmosz működésrendének hasonlósága), amin én is meglepődöm. Egyébként ez a jele a fentről kapott tudásnak(pl: meditáció közben), hogy meglepődsz rajta, és van hogy(nekem volt) még röhögési rohamot is kapsz, mert annyira egyszerű a megoldás. Ilyenkor én leszoktam írni pár szóban a lényeget, de van mikor elfelejtem leírni, és emiatt volt, hogy el is felejtettem :D. Csak az a nagy "hártánya" ennek, hogy vissza lehet vele élni, hogy "én milyen okos vagyok", miközben ez csak kapott tudás, és nem az a dolgom vele, hogy kérkedjek. Egyébként még onnan lehet megismerni a kapott vagy az általunk kitalált dolgokat, hogy amit mi találunk ki az nem működik, amit kapunk, az müködik :D
    Üdv: Zsolt

    VálaszTörlés