Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2010. július 20., kedd

Tengereltem


Jó volt megint tengerelni...

Az Adria nekem minden évben színterápia. Elég csak nézni, és máris kigyógyulok minden -egész évben összegyűjtött- bajomból.


Még jobb, ha nincsenek körülöttem "kultúrált" fürdőzők. Olyanok, akik már reggel nyolckor biztosítják a helyüket a legjobb helyeken a parton, lepakolják a (fél kamionnyi) cókmókjukat, majd valamikor dél felé ténylegesen el is foglalják azt. (Voltak olyanok, akiknek szolgálóik voltak a korai felkelésre és a kipakolásra...) A következő lépés azután a napolaj félcenti vastagon való felvitele, amitől a víz délutánra minden strandon Mexikói öböllé válik. Csak csendben megjegyzem, hogy a bőrrákot nem önmagában a napfény, hanem többek között a bőrbe kerülő vegyi anyagokat (pl. a fényvédő krémek) katalizáló napfény okozza. Én SOHA nem használok semmiféle napvédőt, és tökéletesen arisztokratikus :-) fehér bőröm ellenére sem égek le, mert nem vagyok kint a napon 10 és 17 óra között. A VERŐ-fényt mindig kihagyom :-) Verje azokat, akik hagyják magukat...

2 megjegyzés:

  1. Kedves Színia!

    Köszönjük szépen a tengerelő beszámolót, szoktuk követni a blogodat, mindig sokat merítünk belőle! :) Természetes napolajnak az alábbi keverék használható tökéletesen (akár utólag is): 1 rész olívaolaj 1 rész almaecettel elkeverve. Eleinte érződik az almaecet illata, de az hamar elillan, ha mégis zavaró, akkor egy kis illóolajat is lehet keverni hozzá.
    Nagyon jót tesz a bőrnek és tökéletesen véd. Üdvözlettel, Nikolett

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nikolett, köszönöm a receptet, igazán jól hangzik. Szerintem sokan kipróbálják majd a blog olvasói közül. Lehet, hogy ezzel a bejegyzéseddel megmentetted a tengert!:-)

    VálaszTörlés