Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. május 25., szerda

Szupervályog

http://www.szupervalyog.com/

5 megjegyzés:

 1. Tudom, hogy ez most nem a szakmai fórum (meg nem is észérv), de nejlonzsákot (még lukacsosat sem) nem építenék bele a falamba... Inkább megdolgozunk a pucér vályoggal.

  VálaszTörlés
 2. Igen ezt gondoltam, hogy feltűnik majd... A vályog legnagyobb ellensége a víz, akár alulról, akár felülről kapja. Mivel ez a zsák légáteresztő, így energetikailag nem csinál bajt, viszont nagy előnye, hogy megóvja a falat a víztől.

  VálaszTörlés
 3. SZiasztok!
  Nagyon örülök, hogy erre az oldalra is felkerült a SzuperVályog! Jó, hogy előjönnek ezek a kérdések és van lehetőség reagálni rá.
  Én azt gondolom, a vályogépítésnek nagyon sok előnye van. Viszont van néhány olyan hátránya is, ami miatt manapság háttérbe szorult.
  Ezeket a hátrányokat mind kiküszöböli ez az új technológia. Cserébe csak néhány kompromisszumot kell kötnünk. Ilyen a körszövött, polipropilén tömlő is. (Egyébként vannak helyek, ahol az ellenérzés miatt a fal megszilárdulása után ezt az anyagot lefejtették a földhurkáról, de ehhez nagyobb mennyiségű stabilizáló anyagot kellett belekeverni, hogy ne hiányozzon a szövet tartása)... Ismét kompromisszum...
  Színiának üzenem:
  Szerencsére nem a körszövött tömlőnek kell (és nem is tudná) megakadályozni a falak nedvesedését, mert akkor már nagy baj van... Semmilyen épületnek nem szabad vizesedni, mert az tönkreteszi előbb-utóbb a szerkezetet. A vizesedés elkerülése csak tervezési és gondos kivitelezési feladat.
  Egyébként a SzuperVályog, mint egy homokzsákokból épített gát, bírja a vizet, nem károsodik a szerkezet még egy árvíztől sem(kiszáradás után még erősebben összeáll az épület) és ismét lakható.
  Megjegyzem, hogy általában az eddig megszokott építkezéseknél koránt sem vagyunk ennyire maximalisták a felhasznált anyagokat illetően. Ha jobban megvizsgáljuk, sok-sok káros anyagot, egészségtelen vegyszert és rengeteg energiával előállított dolgokat építettünk be a lakóházainkba.
  A SzuperVályog ebből a szempontból is a legidálisabb egyensúly, a legkevesebb bevitt energiával, olcsón és szemét(sitt) keletkezése nélkül építhet vele bárki a saját két kezével.
  Köszönöm, hogy elolvastátok!
  A www.szupervalyog.hu oldalon sok hasznos információ fent van és indulnak előadások, konzultáció és tanfolyamok. Küldhettek kérdéseket is a címünkre.
  Fekete Zoltán (SzuperVályog Munkacsoport)

  VálaszTörlés
 4. Ismét SzuperVályog építési tanfolyam!

  A viharos, esős időjárás miatt Augusztus 10-15 között ismét megrendezzük az előző héten félbemaradt tanfolyamot. Az új időpontban még lehet csatlakozni a lelkes csapathoz. Regisztrációs dokumentum és bővebb információ a www.szupervalyog.hu oldalon.

  Mindenkit szeretettel várunk!

  Addig ajánlom, hogy aki teheti nézze meg élőben nemrég elkészült SzuperHomokozónkat Gárdonyban a Velencei tó partján a SportBeach-en és mellette a félkész, kerti, sütő-főző-bográcsoló házikónkat. Mindenkinek szép, napsütéses nyarat kívánok!

  VálaszTörlés
 5. Legújabb megjelenésünk a médiában:
  Ha valaki nem látta volna vasárnap délután a Duna TV "Kirakat" című műsorának középső blokkját (12perc 10mp - 18perc 15mp) a SzuperVályog technológia márciusi bemutatkozásáról, az a következő linken megnézhet Gellért Alpár összeállítását:

  http://www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=700383

  VálaszTörlés