Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2008. január 31., csütörtök

Orvosi eskü

Szerintem nagyon jó lesz nekünk ez az egészségügyi reform...
Mielőtt megköveznétek, elmondom, hogy miért:
Például azért, mert sokkal kevesebben fognak orvoshoz menni, mint eddig, ezáltal sokkal kevesebben fognak meghalni a rengeteg gyógyszertől és gyógyszer mellékhatástól. Egyre többen fordulnak majd a természetes gyógymódok felé, egyre többen fognak vigyázni az egészségükre, és végső soron egyre többen kérik majd - biztosítás hiányában - a Jóisten segítségét.
A Jóisten pedig segíteni fog, - merthogy mindig segít - és így egyre több csodálatos "spontán" gyógyulásról hallunk majd... ami azért elgondolkoztatja az embereket.
Vagy nem...

Íme az orvosi eskü szövege:

,,Én ................. esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlő figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert. Tudásomat és gyakorlati ismereteimet állandó képzéssel magas szinten tartom, de ismereteim és képességeim korlátait is tudomásul veszem. Az orvosi működésemmel kapcsolatos etikai követelményeket tiszteletben tartom. Arra törekszem, hogy az orvostudomány, valamint a Semmelweis Orvostudományi Egyetem jó hírnevét öregbítsem és megbecsülését előmozdítsam."

Csak egyetlen kérdés: Az esküben szerintetek van olyan szöveg, hogy a biztosítása függvényében és anyagi helyzetének megfelelően gyógyítok minden embert?!?!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Színia!
    Nagyon igaz ez is, mint minden, amiket mond és ír. Adja a Jóisten, hogy így egyen és ebből a gödörből és még sok másból ki tudjunk mászni, mint ahogy azt a magyarság már sokszor megtette (ismert) történelme alatt.
    Kívánok sok sikert a munkájához, jó egészséget és szebb jövőt.
    Üdvözlettel
    Papesz

    VálaszTörlés
  2. Aki abban bízik h Isten gyógyítsa meg és nem fordul orvoshoz az MIND IDIÓTA!!! Ez a helyzet sajnos,az egészségre nem szabad sajnálni a pénzt!!A rezidens fizetés növelésre vár és meg is kéne h kapja!! Mért kap többet egy tudatlan,csaló,etikátlan POLITIKUS mint egy becsületes REZIDENSORVOS???

    VálaszTörlés