Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2008. január 9., szerda

Világító malacok

2008 01. 9. „Világító” kismalacok születtek Kínában

"Kínában egy génmanipulált anyakoca kismalacai is ugyanúgy fluoreszkálnak az UV lámpa alatt, mint anyjuk - adta hírül szerdán az ázsiai ország állami hírügynöksége. A koca egyike volt annak a 3 malacnak, amelyek 2006-ban, génmódosítás után jöttek a világra. Akkor a tudósok zöld proteinnel kezelték az embriókat, amelyek így fényesen világítottak az UV lámpa alatt.
A génmanipulált koca egy "hagyományos" sertéssel párosodott. 11 malacnak adott életet, közülük kettőnél öröklődött a foszforeszkálás. A harbini egyetem kutatója, Liu Zhonghua azt mondta, hogy a két malac "szája és csülkei világítanak az ultraibolya fényben". A tudós szerint az eljárás hozzásegíthet kiváló minőségű génmódosított sertések tenyésztéséhez, vagy akár olyan malacok is létrehozhatók, amelyek az emberi szervátültetéshez biztosítanak szerveket."

Azt hiszem, kommentár nem szükséges.
Én azért eltekintenék a világító malacsülttől... ám ha jól belegondolok, az még nagyszerűbb eredmény lenne, ha a malac levágná, felszeletelné, befűszerezné és még meg is sütné önmagát. Sőt, még jobb lenne, ha eleve sült malacot tenyésztenénk :-)

Hát még mekkora eredmény lenne, ha sikerülne kifejleszteni a messziről világító tudósokat, hogy még időben el tudjuk őket különíteni egy lakatlan bolygóra, ahol szabadon kísérletezhetnének egymáson...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése