Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2013. február 16., szombat

Magyarország a 4. leginkább szerető ország

A Gallup World Poll reprezentatív felméréséből kiderült: a világ népességének 70 százaléka mondja, hogy minden egyes nap vannak olyan pillanatai, amikor szerelmet vagy szeretetet érez.
A válság és a háborúk ellenére is van még remény az emberiség számára: egy felmérés szerint a Föld valójában úszik a szerelemben és szeretetben. Magyarország a negyedik leginkább szerető ország.
A földi paradicsom ebből a szempontból a Fülöp-szigetek, ahol az emberek 93 százaléka naponta érzi, hogy szeretik. A délkelet-ázsiai országot egy afrikai, mégpedig Ruanda követi, az ott élők 92 százalékának nem múlik el napja szeretet nélkül.
Puerto Ricóban sem nélkülözik az emberek ezt az érzést, a helybeliek 90 százalékának jut belőle minden áldott nap.
Magyarország 89 százalékkal a negyedik.
Az első tízben szerepel még Ciprus, Trinidad és Tobago, Paraguay, Libanon, Costa Rica, illetve Kambodzsa. Az Egyesült Államok csak a 26. a sorban.
A legkevésbé - 29 és 32 százalék közötti arányban - Örményországban, Mongóliában és Üzbegisztánban érzik úgy az emberek, hogy szereti őket valaki.
Justin Wolfers, a Gallup vezető szakértője, egyben a Michigani Egyetem tanára rámutatott: az egyes országok közötti megdöbbentő különbségek oka vélhetően abban rejlik, hogy mely államokban mit értenek szerelem, illetve szeretet alatt az emberek, a párjuk iránt táplált romantikus érzelmeket, vagy a családtagok és a barátok iránti szeretetet is.
A Gallup felmérése 136 országra terjedt ki - írta a Business Insider amerikai weblap.


1 megjegyzés:

  1. Hát ez jó hír, örülök neki! :-)

    Jó lenne, ha több médiában is hírt adnának róla.

    VálaszTörlés