Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2012. április 2., hétfő

Szép új világ

Megnéztem a köztársasági elnök ma reggeli beszédét, amelyben lemondott a posztjáról. Azaz néztem volna, mert az "ellenzék" állandóan belezavart, beleröhögött a beszédbe. Pontosan olyanok voltak, mint az európai parlament-béli baloldali társaik. (Tudatosan mind kisbetűvel.)
Sem kultúrájuk, sem gyerekszobájuk.
Isten látja lelkem, hogy nem rajongok a politikusokért, de Magyarország Köztársasági Elnökének KIJÁR a tisztelet, mint ahogy régen ez nem is volt kérdés. Egyszerűen azért, mert az országot képviseli. Aki köpködi, egész Magyarországot köpködi...
Akinek egyébként a rendszerváltásnál régebbi a diplomája (az enyém is ilyen), a mai szabályok értelmében minden bizonnyal viszavonható lenne. Mit szólnának a sárdobálók, ha az ő diplomájukat vonná vissza valaki 27 év után?! Mert diploma, kisdoktori vagy nagydoktori - egyre megy. A tisztelt sárdobáló képviselő urak vajon maszületett bárányként jutottak a mostani pozíciójukba?! Esetleg ők is puskáztak az érettségin? A zárthelyiken? Netán a vizsgákon? Mert az is TILOS ám!!!
Szerintem elkezdhetjük firtatni már a születési anyakönyvi kivonatokat is, miért kellene várni a doktoriig...
Az első vizsgálati pont például ez lehetne, amire vizsgáló bizottságot is fel lehetne állítani:

Biztos, hogy anya szülte őket?! :-)

11 megjegyzés:

  1. A köztársasági elnöki rezidencián miközben a takarítónő az egyik WC-ben takarít, egy darab szaros vécépapírt kivisz a huzat az ablakon. A takarítónő utánanéz, és látja, hogy az a lichthofon keresztül éppen az elnök ablakán repül be. Odarohan a titkárságra, izgatottan elmondja az esetet, és kéri, hogy még mielőtt baj történik, csempésszék ki a papírt. A titkárnő bemegy, majd kijön:
    -Késő, az elnök úr már aláírta.

    VálaszTörlés
  2. Látod, kedves Színia, Téged is olvasnak a "hikálok"

    VálaszTörlés
  3. Schmitt Pált a szabad sajtó buktatta meg. Nem szabadultunk volna meg tőle, ha csak Obersovszky Péter-szerű pornószínészek maradtak volna a médiában, vagy ha mindannyian elfogadjuk Orbán beteges értelmezését a köztársasági elnök sérthetetlenségéről. A győzelem igazolja az eredeti médiatörvény elleni hazai és nemzetközi támadásokat: szabad, tiszteletlen, tabukat nem ismerő újságírás nélkül nincs demokrácia és nincs számonkérés.

    VálaszTörlés
  4. A szabadság és a tiszteletlenség között szerintem nincs összefüggés, sőt...

    VálaszTörlés
  5. Szabadság nem összetévesztendő a szabadosságal! Itt van a kutya elásva. Valakik (vajon kik) szándékosan kevernek...
    És igen, Színia, teljesen igazad van, ezekben az egyre zavarosabb időkben egyre inkább elválik, ki hol áll. A közvetlen környezetben is. A "baráti" körből is. Sajnos.

    VálaszTörlés
  6. "Kirakatbáb, igazi protokollfőnök
    hajlékony bohóc, egy pártkatona elnök.
    Egykori kommunista sporttitkár,
    elutazott a pénzünkön a holdig már
    és hat nyelven mond semmit,
    hogy a picsába kaptunk egy ekkora senkit?"

    VálaszTörlés
  7. Moderálhatnám a blogot, de szándékosan nem teszem, mert így meg lehet tanulni bánni a "másik oldal" energiájával.
    Ha már hidegen hagy - de tényleg - akkor megtanultuk a leckét :-)
    A legfájdalmasabb persze ezeket az erőket baráti körben, vagy családban tapasztalni...

    VálaszTörlés
  8. Kedves Színia!
    Egy kicsit csalódott vagyok az írásod után, mert nem tartod tiszteletben a mások véleményét! Ennyi erővel az aki Kádárt,Rákosit, Szálasit, Kun Bélát, Károlyit, a Habsburg házi királyokat és a többi nem túl népszerű vezetőnket sem bírálhatnánk? Mert ők is Magyarországot képviselték! Gondolj csak bele, hogy a rendszerváltás utáni 3 elnökön biztos, hogy nem tudtak volna fogást találni! Ők mind tisztességes és feddhetetlen elnökök voltak! Nem pártkatonák! Sajnos SP-ra teljesen ráillik az előző hozzászólók véleménye! Továbbá aki csalt pl doktorin, egyéb dolgokon, őket is büntessék meg. De ez azért volt súlyos mert ő az egész országot égette le! Minél magasabban van valaki, annál nagyobbat tud esni! Sajnálom, ez van!

    VálaszTörlés
  9. Szerintem akkor csalt volna, ha nem jelöli meg a forrását. De megjelölte...
    Innentől kezdve csupán az őt vizsgáztató bizottságon múlt 27 évvel ezelőtt, hogy ezt elfogadta így, vagy nem.
    Márpedig akkor, ott elfogadta, és nem dobta vissza. Mi ebben Smitt Pál bűne???
    Az vesse rá az első követ... mondta Jézus - és mindenki szépen csendben eloldalgott.

    Milyen jó, hogy ennyi makulátlan ember lakik a mi országunkban, akik mind ítélhetnek, mert olyan hófehér a lelkük...!

    VálaszTörlés
  10. Kedves Szinia!
    /a második hozzászóló vagyok ismét/
    A tegnapi magyar hirlapban Csókay András idegsebész szólt a doktori témához nagyon aktuálisan és tárgyszerűen, a mai lapban is van egy egyetemi professzornak szintén nagyon figyelemre méltó helyzetelemzése a már kialakult helyzetről. Kár, hogy mindketten eső után köpönyeg, halottnak a csók kategória.
    A saját véleményem: ha Scmitt Pál megmarad a sport területén és a becsvágya nem repíti őt túl a saját kvalitásain, nem kellett volna ezt a méltatlan elkullogást megélnie. Az olimpiai aranyérmeit, a világbajnoki címét, a fair play diját, egész eddigi életútját besározza a politika. Nagyon sajnálom Őt, de valahol sorsszerűnek érzem, ami vele történt.
    Igen, felmerűl az emberben, miért pont vele történt, amikor silány emberutánzatok büntetlenül ott ülnek a parlamentben, az életünk minden meghatározó vezető posztján.
    Bízom benne, hogy a sors keze pártatlan /csak egy kicsit lassú nekem is....../

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagymamám azt szokta mondani: mindig minden rosszban van valami jó.
      Talán nem véletlen, hogy így a ciklus középidőtáján történt ez a cirkusz Schmitt Pállal, talán nem véletlen, hogy a szokásoktól eltérően döntött végül úgy ahogy az ellenzék legnagyobb csodálkozására és méregfogát csorbítva és talán nem véletlen az sem, hogy ezután már sosem lesz példa nélküli az, hogy valaki vállalva a saját felelősségét lemond. Valami elkezdődött, amit folytatni muszáj. :-)

      Törlés