Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2012. január 19., csütörtök

Kibújt a szög a zsákból...

"Az Európai Bizottsággal fennmaradt, az MNB-t érintő vitás pontról elmondta a miniszterelnök: a bizottság azt kifogásolja, hogy a jegybankelnök és a monetáris tanács tagjai amikor elfoglalják hivatalukat, esküt tesznek az alkotmányra."

Vajon miért kifogásolja mindezt az Európai Bizottság?!
Netán azért, mert a Magyar Alkotmány így kezdődik: "Isten áldd meg a magyart!"?!
Aki pedig erre nem akar, vagy nem tud esküt tenni, az ugye vagy más vallású, vagy megrögzött ateista. Ha muszlim, hindu vagy buddhista  lenne az illető, akkor nem lenne problémája a fenti mondattal, hiszen ugyanarról az Istenről beszélünk mindannyian.
Akinek mégis baja van a mi Jóistenünkkel, annak elég furcsa vallása lehet... Gondolom, azt is tudjuk, hogy melyik ez a furcsa vallás. Ám ebből az eskü-fóbiából az is kiderül, hogy a monetáris főposztokon nem keresztény magyarok ülnek, és a az EB tervei szerint a jövőben sem azok fognak.
A kérdésem csupán ennyi:
Aki nem képes elénekelni a Magyar Himnusz első sorát, az képes-e Magyarországot bármilyen magas (például monetáris) poszton megvédeni, vagy képviselni?!

2 megjegyzés:

  1. Igen, ez nekem is furcsa volt, amikor a követelések között olvastam. Azt mondják azért nem kéne esküt tenniük, mert nem csak a magyar, hanem az európai tanácsban is benne vannak. De kérdem én: nem azért vannak bent ott is, hogy Magyarországot képviseljék?? Akkor miért ne esküdhetnének fel a magyar érdekek szolgálatára?
    Tisztán látszik, hogy mi folyik itt. Igazából furcsállom is, hogy ezt így nyíltan kimondják, hisz ebből eléggé egyértelmű a szándékuk, ha meg nem mondták volna, az se jelentene semmit, hisz nem szokásuk holmi esküket betartani, nyugodt szívvel szegik meg az adott szavukat.

    VálaszTörlés
  2. Igen, tényleg furcsa, hogy nyíltan kimondják. Ez azt jelenti, hogy már ennyire nyeregben érzik magukat. Vagy azt is jelentheti, hogy nagy bajban vannak és már nem finomkodnak. (Remélem az utóbbi :-)

    VálaszTörlés