Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. szeptember 19., hétfő

Önellátás

Tobal írta:
"Sajnos egyre inkább úgy néz ki, hogy nincs már visszaút... a pénzrendszer éveken belül be fog dőlni, megszűnnek a közszolgáltatások. Ezért szerintem a legfontosabb az lenne, hogy az emberek berendezkedjenek önellátásra."

No, igen, éppen erről szeretnék hosszasabban beszélgetni. Manapság az emberek többsége városokban él, így az önellátás ugyan nem egyszerű megoldás, de nem is lehetetlen. Mi lenne például, ha egy-egy háztömb szervezné meg  az önálló energia-ellátást, élelmiszer és ivóvíz raktározást?
Tudom, hogy sokan nem hiszik, hogy erre szükség lehet, de ki gondolta volna szeptember 10.-én, az özönvíz előtti utolsó napsütéses napon, hogy másnap elkezd esni az eső, és meg nem áll addig, amíg mindent vízbe nem borít...(?)

Más:
Malőr Bajáról nyerte idén a magyar Nemzeti Vágtát. Nincsenek véletlenek... :-(
Remélem, jövőre Szépreményű nyer majd Szerencsről... :-)


4 megjegyzés:

  1. Szerintem az önellátásról szóló információk összegyűjtése lenne a legfontosabb. Nekem szerencsém van, falun nőttem fel, és még élnek a szüleim/nagyszüleim, tudok tőlük tanulni, de nem mindenki van ezzel így, vagy nem mindenki van jó viszonyban a családjával (ami még nagyobb probléma).
    Viszont manapság, az internet korában az ember, hogyha valamit véghez akar vinni, de nem tudja hogyan kell, csak rákeres az interneten. Ez egyrészt rossz, mert függővé váltunk az internettől, másrészt viszont jó, mert olyan magatartásra tanít, hogy ha valamit nem tudok, azt meg tudom tanulni, nem kell feladni egyből.
    Innen a feltételezés, hogyha az önellátáshoz szükséges összes információ rendelkezésre állna, akkor jöhetne bármilyen válság, nem lennénk veszélyben. Ezért érdemes lenne ezeket gyűjteni. Kezdésnek pl én találtam egy egész jó weboldalt (bár angol nyelvű): http://www.self-sufficiency-guide.com/

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tobal!

    Igen, az internet tényleg jó ilyen szempontból. Főleg akkor, ha a gyakorlatban teszteljük is, amit olvasunk, mert elég sok a rossz információ.
    Ha viszont nincs áram, nincs energia, akkor bizony internet sincs, szóval kérdezd csak meg a nagyszülőket, aztán gyűjtsük össze, amit mondtak...

    VálaszTörlés
  3. Nem jön be sajnos az ajánlott oldal...
    Nem írtad el véletlenül?

    VálaszTörlés
  4. Nem, nem írtam el, sajnos az oldal úgy néz ki problémákkal küszködik. Lehet, hogy végleg meg is szűnt. Viszont a rajta fent lévő doksikat szerencsére lementettem, majd megpróbálom valamilyen tárhelyre felrakni őket, és belinkelem őket egy hozzászólásban.

    VálaszTörlés