Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2010. március 7., vasárnap

Küldetés


Két éve megírtam az AkiRema c. könyvet, amely a magyar spirituális tudás alapjait mutatja be angolul. (Bővebben a könyvről:http://www.szinia.hu/) Azért írtam meg, hogy ez a tudás eljusson a világ többi népéhez, és ily módon nekik is legyen esélyük felébredni szendergésükből. A könyv azonban eddig nem jutott el a célközönségéhez, és ennek egyetlen oka van: a pénz és a pénz körüli bonyodalmak.

Azt gondoltam, ha ezt a tényezőt kivonom a "projektből", máris szabad az út. Szóval a tervem a következő: Ha valaki ismer a téma iránt érdeklődő embereket Amerikában, vagy angol nyelvterületen, akiknek úgy gondolja, hogy van értelme elküldeni az AkiRemát, jelezze nekem e-mail-ben (szinia7@vnet.hu). Aki jelzi, annak elküldök ingyen egy könyvet, amelyet aztán az illető továbbíthat ajándékként a külföldi címre. A cél tehát a könyv elajándékozása. Remélem, ily módon eljut majd mindazokhoz, akikhez el kell jutnia, hiszen az idő bizony már szorít. A világnak még fogalma sincs a magyar tudásról és a magyarok szerepéről a Föld életében, pedig ez a tudás képes egyesíteni az emberiséget - ezáltal megmenteni a Földet. Akinek van füle, hallja... és akinek van kedve, adja mindezt tovább...


10 megjegyzés:

  1. A Szertan c. könyvhöz, ill. a filmhez lenne észrevételem. A könyv és a film is nagyon tetszett. Azonban szeretném megkérdezni, hogy az aláfestő zene miért nem megyar népzene?

    Üdvözlettel Vas Lászlóné

    VálaszTörlés
  2. Ennek igazán egyszerű az oka: csupán aláfestő zenére volt szükség. Olyan zene, amelyik felhívja magára a figyelmet,mert saját mondanivalója van, zavaróan hatott volna.(Kipróbáltam) Egyébként a "magyarság" kozmikus kategória, és nem csak az magyar jelenleg a Földön, aki magyarul beszél. Léteznek más népekhez "kihelyezett" magyarok is, mint ahogyan léteznek közénk született magyarul beszélő idegenek.

    VálaszTörlés
  3. Erika drága!

    A Küldetés nagyon nemes, ámbár az a gond (=megoldásra váró feladat), hogy még itthon is nagyon nehezen "fogadják" be ezt a tudást/könyvet, illetve szereznek róla tudomást (Bár én már szétkürtöltem pár közösségben).

    A cél az lenne, hogy először itthon legyen ez nagyon elterjedt, elfogadott és ismert. Utána már külföldre is sokkal könnyebben fog eljutni. Szerintem.

    A DVD ahhoz mérten, hogy mik voltak a lehetőségeid nagyon jól sikerült. Az más kérdés, hogy ebből sokkal többet is ki lehetne hozni, apró változtatásokkal, finomításokkal. Ha netán erre lesz egyszer lehetőség, szívesen segítenék, sőt dolgoznék veled karöltve is ezen, meg a magyar-mintás termékek népszerűsítésében, elkészítésében is (szeretek kézműveskedni;).

    Pár ötlet még:

    1. A külföldieknek (IS) egy kicsit tömörebb, átláthatóbb verziót kéne amúgy összeállítani. Angol, német, francia, vagy japán (erre nagyon vetődnének, márcsak a jelírás miatt is) felirattal.

    2. Sok olyan portál van (pl. Kanadai magyarok), amit külföldön élő magyaroknak vagy magyarok készítenek. Ott erre a munkádra is harapnának és talán az őket befogadó népeknek is könnyebben tudnák átadni, "átmagyarázni" ezt a tudást.

    3. Jó lenne egy pár perces kedvcsináló videót készíteni a DVD anyagából (magyar hang + angol felirattal) és feltenni videómegosztókra (pl. YouTube, Videa). Ezt pedig linkelni ahol csak lehet. Elküldeni külföldi magyaroknak, fórumaikra.

    4. Az is eszembe jutott, hogy ha az angol fordítást PDF-ben elérhetővé tennéd (1-2 dollárért, bár lehet ingyen se érdekelné őket :( és ezt pl. paypal fizetéssel meg lehetne venni) az nagyban felgyorsítaná az információ elterjedését külföldön is.

    5. Ha lenne rá mód később, akkor külföldi ezoterikus vagy nyitott gondolkodásu fórumokon is fel lehetne vetni ezt a témát, tudást, kezdjenek el beszélni róla. Kérdezzenek rá, vitassák meg.

    Most hírtelen ennyi jutott eszembe.

    VálaszTörlés
  4. Zenefannak

    Nagyon-nagyon egyetértek.Ezt az egész gyönyörű anyagot szelíden, intelligensen, de egy kicsit nyomulósan kínálgatni kell!

    VálaszTörlés
  5. Akkor vágjunk bele apránként.

    Tudsz PDF-et kreálni az angol verzióból?

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm az ötleteket, tietek a pálya...:-) mert ez már nem egyszemélyes feladat.Én adom a könyveket a projekthez.

    Természetesen a film "feljavításában"(is)benne vagyok.
    Az itthon és a külföld viszonyáról pedig csak annyit, hogy ha jön egy író külföldről, és mond néhány szép szót a magyarokról egy kötetnyi ökörségbe ágyazva, körbeviszik az országon, és csodaként mutogatják. Az itthoni írót pedig...

    VálaszTörlés
  7. Erika!

    Ne vedd bántásnak, de akkor most tudod hogy mi az a pdf formátum?
    Az Akirema PDF formátumu fájl-jára lenne szükség.
    Ezt tudnám feltenni egy oldalra és linkelném külföldi fórumokra.
    Persze azt is megpróbálhatnánk, hogy csak egy vagy két fejezetet tennénk közre és a teljes verziót könyv formájában rendelhetnék meg a Püskitől.
    Ki kell találni egy kompromisszumos megoldást a szent ügyért, mert sejtem hogy sok munkád fekszik benne, de mivel ez a téma még magyar földön is nehezen terjed, külföldön... Sejted.
    Álmodd meg, hogy a "derekadból" mennyit tudsz beadni. ;)

    Szeretettel:
    Zsolt

    VálaszTörlés
  8. Meglepődnél, ha tudnád, hogy mennyi embert érdekel itthon ez a téma. Egyáltalán nem igaz, hogy az emberek nehezen fogadják be, és az sem, hogy nehezen terjed. Épp ellenkezőleg... Aki megérti a jelentőségét, eldob minden addig összeszedett "nemzetközi ezoterikus ballasztot", mert rájön, hogy "az ERŐ velünk van, amennyiben tudatosan használjuk a jeleinket és a nyelvünket."
    Külföldön pedig nézd meg, hogy mi mindennel tömik az emberek fejét,- és sikeresen. Ha ezek az emberek igazi tudást kapnak, felfogják, megértik, és követni fogják, mert a lelkük mélyén él mindez.

    Egyébként tudom, hogy mi a pdf formátum, de még gondolkodom az internetes megoldást illetően.

    VálaszTörlés
  9. Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy más eszmék jobban terjednek.
    Sopronban pl. szinte be se lehet szerezni a könyvet, Pesten vettem meg. Persze lehet közben ide is eljutott valahogy...

    A Magyarok Szövetségének honlapján is lehetne reklámozni. Ez szinte alapmű kellene legyen a Biblia helyett, minden magyar családnál.

    Az idei 3 napos Magyarok Országos Gyűlése és Vására-ra remélem el tudsz jönni, ott nagy reklámot tudnál ennek szer-ezni. Főleg hogy külföldi meghívottak is lesznek.
    És akkor még ott a 3 napos Kurultaj is, Bugacon.

    Gondolj bele hogy 100-200 000 ember nézne be a standodra, és akkor a többi tudásodról és a kézművességedről is tarthatnál bemutatót, foglalkozást.

    Kéne találj valakit aki segítene egy angolnyelvü blog létrehozásában.
    Tömör, rövid leírások, információk a Szertanról. Minden héten egy új fejezetről/tanításról lenne szó, és szép lassan követők is lennének, akik vágynak a folytatásra, hogy tanulhassanak.

    De ehhez kell legalább két ráérős, angolos és a témában valamelyest jártas emberke, akik gondozzák a blogot és egyeztetnek veled is.

    Hát ennyi a mai "ötletrohamom".

    Ámen.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm az ötleteket, és ha valaki azzal jön, hogy egyiket vagy másikat szeretné konkrétan megvalósítani, állok rendelkezésére.

    VálaszTörlés