Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2009. január 2., péntek

Colette-nek a színekről

"Amint lent, úgy fent" -mondta Hermész Triszmegisztosz...
-ami annyit jelent, hogy a Világegyetem legkisebb és legnagyobb egysége is azonos módon működik. Mindegy, hogy az emberről, a Naprendszerről, az állatövről, vagy éppen egy atomról beszélünk, mert azonos a működésük.
Aki ezt megérti, egyben megérti a színek, a csakrák, a számok, a hangok, és minden egyéb dolog létrejöttét, szerepét és funkcióit.
A dolgok működésének alapja mindig HÁROM. (Szent Hármasság) Az embernek pl. három fő csakrája van, a korona, a szív és a gyökércsakra. A három alapszín a kék, a piros és a sárga.
Amikor minden szín jelen van, (és ezt most a prizmára, tehát fényre értem), akkor fehéret látunk. A fény hiánya pedig a fekete.
Ebből a három színből (+fekete/fehér) minden szín kikeverhető.
A HÁROM (2+1) után következik a HÉT (6+1), mint következő fejlődési fok, majd pedig a TIZENHÁROM (12+1). A plusz 1 mindenütt középpontot jelöl.
A Naprendszer bolygói között is létezik a ugyanez a beosztás, ahol a +1 mindig a Nap. Az állatöv is így működik.
Mindebből következik, hogy a bolygókhoz és az állatöv jegyeihez is rendelhető egy-egy szín.
Amikor egy ember megszületik, az a HÁROM hatás, amely itt a Földön meghatározó mértékben éri:
A Nap, a Hold és a saját bolygó helyzete a születéskor.

1. Az épp uralkodó állatöv (A Nap helyzete)
2. Uralkodó bolygójának helyzete (Ascendens)
3. A Hold helyzete a születéskor

Ez a három hatás három színt eredményez, és a három szín ad egy színkeveréket, amely az illető születési színe. Ez a szín kifejezhető hangban, kristályban és még sok egyéb formában.
A szín meghatározásához egészen pontosan tudni kell a születés időpontját. A jobb megértéshez ajánlom a honlapomon szereplő filmeket: www.szinia.hu

A jelenlegi asztrológiai, számmisztikai, stb. rendszerek sajnos hiányosak, mert nem a 3-7-13 rendszer szerint "dolgoznak", tehát nem értik teljességében a teremtés rendjét. Aki valóban érti, annak mindegy, hogy csillagokkal, színekkel, vagy épp hangokkal van dolga. Ha valakinél nagyon "nem jön be" a születési színe, annak egyik oka lehet a pontatlan számítás, másik oka lehet pl., hogy utálja a saját életét, mert nem akart megszületni ...és természetesen vannak egészen egyedi okok is.

2 megjegyzés:

  1. Csak most vettem észre, hogy írtál.Nagyon hálás vagyok érte, szépen összefoglaltad, nekem nem is újak ezek a gondolatok, de a többi kreatív lánynak majd kitalálok, valami kézenfoghatóbb, gyakorlatiasabb eszmefuttatást. Azért, ha nincs ellenedre, a blogomban hivatkoznék rád, és belinkelném ezt a bejegyzésedet, így aztán ne lepődj meg, ha fognak írni néhányan. Köszönettel: colette

    VálaszTörlés
  2. Kedves Színia!

    Köszönöm hogy rád találtam!

    Era

    VálaszTörlés