Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2008. december 2., kedd

Nyugodt karácsony

Látom a tévében a tömeget, a karácsonyi tülekedést, a türelmetlenséget, a stresszt. Azért csak a tévében, mert nálunk a családban már évek óta megszüntettük a karácsonyi ajándékozást (kivétel a gyerekek). Így nyugodtan, derűsen készülünk az ünnepre.
Aki ki akar szúrni a fogyasztói társadalom haszonélvezőivel, tegye bátran ugyanezt. Mellékesen pedig kérdezze meg magától, hány olyan karácsonyi ajándékot kapot eddig, amelynek igazán tudott örülni... és használja is.
A kereskedelem ilyenkor legalizálja éves profitjának legalább egyharmadát, nem is beszélve a rengeteg áruhitelről, amit karácsony hevében felvesznek az emberek.
Ha egy icipicit gondolkodnánk, rájöhetnénk, hogy ezt a társadalmi formát úgy lehet "alulról" megfúrni és megszüntetni, ha NEM VÁSÁROLUNK és NEM VESZÜNK FEL HITELEKET.
Lehet tüntetni az utcán folyamatosan, és semmi haszna.

Ám ha egy hónapig, vagy akár még tovább be sem tesszük a lábunkat a bevásárlóközpontokba és a bankokba...

1 megjegyzés:

  1. Jómagam, kényszerűségből sokat utazom (tudom ez nem használ Főd Anyának, de most nem tudok mást!). Az emberek félnek a sötétségtől (SET), ezért egyre több "fényfűzérrel" díszítik házaikat! Olyan fényfüzérrel, amilyennel a templomainkat is díszítik, miközben 2-300 éve kizáratták velünk belőlük a Fényt! Befalaztatták a rózsaablakokat vagy orgonát építettek eléjük (hogy ne a saját hangunkon zengjünk zsoltárokat!). Szóval a SATAN mesterséges fényével próbálják bepótolni, amit már nem tudunk fentről lehívni... szomorú!

    VálaszTörlés