Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2012. május 28., hétfő

Pünkösdi szexi

Tegnap a templomban első áldozás volt, így sokkal többen voltak, mint egyébként. A gyerekek hozzátartozói kiöltöztek az ünnep tiszteletére, de bár ne tették volna... Icipici sortok tűsarkúval, óriási dekoltázsok, sokszor a kettő együtt - mindez persze műanyagból. Nagyon szexik voltak... Elméláztam rajta, hogy hova is tűnt a kultúra ebből az országból. Milyen szép lehetett régen a népviselet, mennyivel felemelőbb, szemet gyönyörködtetőbb - ám nem műanyag, de persze nem is szexi. Mert ma a legtöbb nő a média hatására szexi akar lenni. Nem csinos, nem elegáns, nem szép, hanem szexi. Ami persze felhívás keringőre a másik nem felé.
A másik nem természetesen fogja ezt a felhívást, azonnalra, egy éjszakára, de nem egy életre. A szexiség pillanatnyi vágyat igen, de tiszteletet, szeretetet nem ébreszt. És aztán csodálkoznak a kis szexik, hogy őket nem tiszteli a férfi nem.
Nahát...Vajon miért nem?!

5 megjegyzés:

  1. http://w.blog.hu/2009/06/01/tavozz_szentlelek

    Remélem, nem félreérthető.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Színia!
    Azért vannak kivételek. Nézd meg például, hogy nálunk Széplakon milyen viseletben vannak a lányok-fiúk (meg az asszonyok-férfiak) Pünkösdkor! (BoldogSzer - boldogfalva.blogspot.com) Vasárnap királyné-járás, hétfő pünkösdi király-választás próbatételekkel - így éljük újra hagyományainkat.
    Szeretettel, Réka

    VálaszTörlés
  3. Részlet az Országgyűlés 1990. június 4-én készült jegyzőkönyvéből:

    Elnök (Szabad György):
    Tisztelt Képviselőtársaim!
    Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel!
    (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.)

    Köszönöm szépen.
    Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem a mai és a holnapi ülésnap várható programját…
    ----------------------------------

    Az 1990-ben Trianon emlékét kivonulásukkal semmibevevő 22 tagú Fidesz frakcióból ma is képviselők (vagy vezetők): Kósa Lajos, Kövér László, Németh Zsolt, Orbán Viktor, Mihály Varga
    János Áder (Közt. Elnök), Tamás Deutsch (EP képv.) József Szájer (EP képv.)

    Adatok:
    Jegyzőkönyv: http://www.parlament.hu/naplo34/010/0100003.htm
    Képviselők: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_fotit.kepv_frak_multi?p_ckl=34&p_pcs=7&p_datum=1990.05.02&p_stilus=nyito.css

    VálaszTörlés
  4. KUTYÁBÓL NEM LESZ SZALONNA!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Színia, Kedves Névtelen, Kedves Olvasók!
    Nem szeretek belefolyni a napi politikába, de itt már rég nem arról van szó. Egy tehetséges politikus és bandája minden eddigi kormánynál nagyobb hatalmat kapott amit arra használ hogy erre emlékeztessen minket amikor csak teheti.
    Miért?
    Mert megválasztottuk őket, mert azt várjuk hogy majd valaki megcsinálja helyettünk. De nem változik semmi amíg mi nem változunk. De ehhez le kell szállnunk a saját poklunkba és végig járni lépésről-lépésre. Nehéz út. Könnyebb, ha már nagyon szorongatnak az utcára vonulni és kocsikat borogatni. Könnyebb a másikra mutogatni az előző kormányt okozni, meg az előzőt, vagy a mostanit ha épp úgy alakul. Könnyebb forradalmakról papolni. Persze kétségtelen hogy amit velünk tettek azt ők tették, és nekik kell a következményeket viselni, de azért tették mert megteHették, -tehetik velünk.
    Egy szó mint száz nekünk kell tudni mi a jó, mit kell elfogadni, mit kell visszautasítani, mit szabad átadni, mit kell megtartani, mi a fontos, mi nem az, mi az elég. Nőjünk fel végre!
    Ezt szebben és persze nálamnál több tapasztalattal leírták már pl Thom Hartmann, Az Ősi Napfény Utolsó órái; vagy Eckhart Tolle, A Most Hatalma a gyakorlatban; vagy Peter Orban, A Hős Utazása c. könyvben. A legnehezebb, de legszebb út; a legtöbb befektetést igénylő, de legjobban megtérülő befektetés Önvalónk megismerése.
    Kívánok mindenkinek sok kitartást és bátorságot.
    Üdv
    Bence

    VálaszTörlés