Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2012. február 27., hétfő

Az országom, amelyben csodás az élet...

Pontosítok egy kicsit a felhíváson, mert sok levelet kaptam, de keveset jövőképpel...
Szóval, most olyan írásokat várok, amelyek leírják azt a Magyarországot, ahol élni szeretnénk. Olyan írásokat, amelyek ilyesformán kezdődnek:  Az országom, amelyben csodás az élet, mert...
Részletesen írjátok le, hogy miért is csodás élni a jövő Magyarországán. Mi van ott, ami itt most nincs...
Úgy írjátok le, mint egy álmot, amit már láttok, ami már létezik.
Aki pedig nem akar írni, rajzolja vagy fesse le ezt az álmot, illetve öntse anyagba bármilyen kézműves technikával. Vagy írjon róla dalt, zenét, bármit. A lényeg, hogy elképzelje, megálmodja, és valamilyen módon kifejezze.

Remélem, hogy most már érthetőbb voltam, de ha nem, csak kérdezzetek bátran!
(Azért nem mutatom meg az én művemet, mert akkor befolyásolnám a gondolataitokat, és ezt nem szeretném. Így sok nagyszerű álomról maradnánk le.)

5 megjegyzés:

  1. Kedves Szinia, én naponta elképzelem, hogy bármerre megyek a városomban, tisztaság van, rend, pontosság, halk udvariasság, tisztelet egymás és az irott és iratlan szabályok iránt. Aki vét ezek ellen, azt nem kell megbüntetni, elég, ha csúnyán nézünk rá, és úgy elszégyelli magát, hogy megjavul, vagy világgá megy........

    VálaszTörlés
  2. Kedves Színia, Kedves Olvasók!

    Csak rajtunk múlik, hogy mi lesz az országból épp ezért nem mehetek el szó nélkül a bejegyzése mellett.
    Az ország, az állam, talán a nemzet csak egy test egy váz amit a benne élő emberek töltenek meg lélekkel. És ezeknek az embereknek a többsége nem ismeri Önmagát, nincs Hite, sosincs Jelen. Szerintem a legjobb módon úgy szolgálhatjuk Hazánkat ha képessé tesszük magunkat arra hogy meglássuk a Valóságot, ha megtapasztaljuk a valódi Hitet, ha megtanulunk Jelen lenni.
    A változás csak akkor kezdődhet el ha megismerjük Önmagunkat, elfogadjuk a Jelent és megtaláljuk az Istent.
    Hogy miért mondom el ezt ennyiszer?
    Fel kell ismernünk a Valóságot, amúgy minden csak illúzió. Ha így állnánk neki jövőt építeni akkor csak a saját tudattalan vágyaink, szenvedélyeink által alkotott képeket táplálnánk, mindenki a sajátját. De ha megismerjük a Valóságot, ahogy lekerül a hályog a szemünkről a világ is más lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bence!
      "A változás csak akkor kezdődhet el ha megismerjük Önmagunkat, elfogadjuk a Jelent és megtaláljuk az Istent."
      Ez így rémisztően nagy feladat, mert az Istennel való találkozást kevesebben óhajtják, mint ahányan a boldogabb Hazában való élést.
      Annyiban egyetértek, hogy mindenkinek saját magán kell kezdenie a változtatást.
      A "....jöjjön el a Te országod....." már a kövekező fokozat.

      Törlés
  3. Van már ilyen jövőkép, terv, még ha nincs is a köztudatban - Magyar Nemzetstratégia 1-2, Égi Magyarország (Magyar Menedék, Püski kiadónál kaphatóak).

    Ezekben bőven le van írva, ami kéne, ami ideális lenne. Molnár V. József, Hetesi Zsolt, , Bogár László, Papp Lajos, Jankovics Marcell, Andrásfalvi Bertalan, Vezér-Szörényi László, Drábik János, Jelenczki István, Für Lajos, Hegedűs Lóránt, Szentmihályi Szabó Péter, Takaró Mihály, stb..

    Azt hiszem marad a "rajzolja le, hímezze vászonra, faragja fára, énekelje meg".

    VálaszTörlés
  4. Azt gondolom, hogy a jövőkép kialakítása nem csupán a szakértők dolga...hanem legalább tízmillió magyar emberé. Mindenki egyformán fontos.

    VálaszTörlés