Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. december 15., csütörtök

Ki az ellenség...

Azon gondolkodtam mostanság, hogy milyen jó dolguk volt a régieknek, mert egyértelműen tudták, hogy mi a jó és mi a rossz. Azt is tudták, hogy ki a barát és ki az ellenség. Tudták, hogy kit szidjanak, kit vagy mit kell megdönteni, kit kell elzavarni, ha rosszul mennek a dolgok... Más kérdés, hogy nem sikerült mindig elzavarni az illetőket, de legalább tudták, hogy hányadán állnak.
Mi, 21.századiak azonban mit tegyünk, ha már torkig vagyunk a rendszerrel?!
Kit szidjunk?! Ki a hibás?! A kormány? Az EU? A bankok? Az IMF? Vagy mi magunk, mert vakok voltunk?
És hogy hívják a felelősőket? MI A NEVÜK?
Mert a legszomorúbb dolog, hogy NINCS NEVÜK, hisz mindegyik testület fölött egy másik testület uralkodik.
Vajon hogy hívják azt, aki a csúcson ül? És melyik testület a csúcs?

Azután az is felmerül, hogy HOVÁ TŰNIK A VILÁGBAN EZ A RENGETEG PÉNZ évről évre, amit a bankok beszednek az országoktól... mert én nem látom, hogy a világ valamely pontja eszeveszetten fejlődne a rengeteg új befektetéstől, sőt.
Esetleg a Marson építkeznek belőle, vagy már a Jupiteren? Mert kb. hatmilliárd rabszolga dolgozik évtitedek óta ennek a rendszernek itt a Földön, és mégsincs semmi látszatja.
Érdekes, nem?!
Lehet, hogy nem is emberek működtetik ezt a rendszert, hanem valamilyen földönkívüliek?!3 megjegyzés:

 1. Hát én egyelőre nem a földönkívülieket hibáztatnám, bár persze nem kizárható a dolog :).
  Hogy ki vagy mi a felelős? Ez szerintem eléggé összetett kérdés. Egyrészt a konkrét felelősökről pl Drábik elég sok kutatást végzett, amiket el is lehet olvasni a könyveiben (neten is hozzáférhetőek), tele vannak adattal, ott minden ott van feketén fehéren.
  Mégsem hiszem, hogyha mondjuk az a 300 család, akikről Drábik beszél, hirtelen eltűnne, akkor minden problémánk megoldódna. Ebben Müller Péterrel értek egyet, aki azt mondja, hogy ha meg akarjuk változtatni a világot, akkor előbb magunkat, a belső világunkat kell megváltoztatni. De ehhez sajnos nem elég egy ember akarata: a kollektív tudattalanra kellene hatni valahogy. Hogy hogyan? Na ez a jó kérdés :).

  VálaszTörlés
 2. Ez igaz, az adatok kinyomozhatók, mégis eltűnik a végén minden felelős, hiszen mindenki csak a felettese parancsát teljesíti... Azután ott van még az igazgatótanács, a részvényesek, stb.
  A kollektív tudattalannak tán kollektív tudatossá kéne válnia :-)pontosan úgy, hogy kideríti, mit is kell megváltoztatni - és megváltoztatja. Szóval, végül mégiscsak NEVEK kellenek... ha már nem földönkívüliekben gondolkozunk.

  VálaszTörlés
 3. Ajánlom figyelmedbe ezt a blogot: http://2012.blogol.hu/
  szeretettel: vikka

  VálaszTörlés