Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. november 23., szerda

Ma kaptam, érdemes megnézni

http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=d89435eb4

Látom, hogy nem túl népszerűek azok a bejegyzéseim, amelyek a gazdasággal kapcsolatosak... Valószínűleg népszerűbb lenne, ha készítenék egy jó túrós tésztát, és feltenném a receptjét a blogra. :-) Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem egyszerű megérteni a mostanság zajló folyamatokat, de EMBEREK, ha nem értjük meg, hogy valójában mi történik, ha nem keressük a háttérinformációkat, akkor nem tudunk előre lépni. A fenti linken érdekes dolog derül ki pl. a Líbiában történtekről, és ha belegondolunk, akkor hátborzongató, hogy mindezért emberek haltak meg. Hátborzongató, hogy velünk magyarokkal is azt csinálnak, amihez épp kedvük szottyan.

Itt és most nincs más megoldás, mint összefogni az egész világnak a pénzhatalmi rendszer ellen. És ehhez tanulni kell, gondolkozni és idejében lépni. Mert azt hiszik, hogy teljes az agymosásuk, ezért biztonságban érzik magukat, és röhögnek a markukba.

Mit lehet lépni?!

1. Nem szabad használni a bankokat, úgy kell tenni, mintha nem is léteznének.
2. Kizárólag magyar árut célszerű venni, és lehetőleg közvetlenül a termelőktől.
3. Átállni a helyi pénzekre.
4. Megkérdezni magunktól, hogy amit épp meg akarunk venni, arra valóban szükségünk van-e... 

8 megjegyzés:

  1. Megnéztem a videót, köszi..., hát alakulnak a dolgok. A 4 pontnyi jó tanács megszívlelendő mindenképp!!!
    Várom a további ötleteidet és persze én is gondolkodom! Az imént hívott a lányom, a bank megint emelte a havi törlesztőrészletet (devizahitel) 68 ezerről 83-ra. Még megteheti...

    VálaszTörlés
  2. Addig megteheti, amíg mindenki egyöntetűen azt nem mondja, hogy NEM FIZET, és egyszerűen bojkottálja a bankokat. Többmillió emberrel nem tudnak mit tenni... Külön-külön viszont mindenkit meg lehet hurcolni. A hitelek 5%-át már úgyis mindenki kifizette, és maximum ennyi a valós pénz minden hitelben, tehát a bankok semmit nem veszítenek.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Színia!
    Ezek szerint jól állunk. Hitelünk nincs, bankszámlánk is megszűnt létezni egy ideje. Többségében helyi, természetes élelmiszert veszünk, illetve csereberélünk egymással.
    Úgy látszik, nincs minden elveszve.
    83ezer a törlesztőrészlet??? Úristen, mi annyiból élünk havonta - heten.
    Csodaszépeket kívánok BoldogSzerről, Andrea Réka

    VálaszTörlés
  4. Hogy csináljátok?!
    Esetleg tudsz varázsolni??? :-)

    VálaszTörlés
  5. Én most voltam disznóvágáson párom szüleinél (ez nekem eleve újdonság volt, mert adventista családban nőttem fel). Persze hajnalban kezdtük a munkát. Ami a lényeg, hogy egész reggel viszonylag jó idő volt, aztán pont amikor a bontást befejeztük, behordtunk a szabad térről mindent a garázsba, és indultunk reggelizni, akkor kezdett el esni az eső. Az az eső, amire már nagy szükség volt a földeken. Az apósomnakvaló meg is jegyezte, hogy "Isten velünk van".
    És ez lenne a mondanivalóm lényege végülis: hogy Isten velünk van, mert ő mindig a jó oldalon áll. Úgyhogy én nem félek a jövőtől, bármennyire is nehéz most a helyzet :).

    VálaszTörlés
  6. Ez így van. Ám a közmondás úgy szól: "Segíts magadon és Isten is megsegít". Amikor tehát jeleket kapunk, hogy pl. készüljünk fel valamilyen nagy változásra, akkor célszerű komolyan venni a figyelmeztetést. Készülni a legrosszabbra és reménykedni a legjobban. :-)

    VálaszTörlés
  7. A valamilyen nagy változás valóban egyenlő lenne a legrosszabbal?
    A teli spájz, a régen mindenki által ismert fortélyok magunkért magunknak újratanulása, a kezünkkel csinált örömteli teremtés = a normálishoz való visszatérés ugyan miért lenne azonos a legrosszabbra készüléssel?

    VálaszTörlés
  8. Színia: Egyet értünk. Ez a hatalmas erő, ami a mi oldalunkon áll, csak akkor segít, ha tudjuk "használni".

    VálaszTörlés