Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. március 5., szombat

Szokások

"Mark Twain már rég megmondta, hogy a rossz szokások nem olyasmik, amiket csak úgy ki lehet hajítani az ablakon - lépcsőn kell letessékelni őket fokról fokra. Igaz ennek a fordítottja is: a jó szokások nem olyan dolgok, melyeket egyetlen lelkes elhatározással lifttel repíthetünk a magasba. Napról napra udvarolni kell nekik, lépésről lépésre kell őket betessékelni az otthonunkba."

Ilyen jó szokássá válik majd egy idő múlva a "fogmosó meditáció" is...
A régi magyarok napkeltekor és lefekvés előtt elmondtak egy rövid imát, így meditáltak. Ezek a rövid imák a rövidségük ellenére, vagy épp azért, az ember részévé váltak, beépültek a lélekbe, és ezért nagyon nagy pozitív erőt képviseltek. Tapasztalatom szerint a meditáció nem akkor hatásos, ha sokáig tart, ha mélyre megyünk vele, és ha sokat fantáziálunk közben, hanem, ha RENDSZERES,  és lényegre törő. Amikor valamilyen fizikai folyamathoz kötjük (pl. fogmosás), akkor sokkal hamarabb eszünkbe jut, és sokkal hamarabb szokásunkká válik.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Színia!

    Úgy tudom a meditáció teljes szívvel lélekkel való koncentráció egy valami dologra. Ez azt jelenti, hogy csak azzal foglalkozunk, amire koncentrálunk. A rövid ima ugyanez.
    Fogmosás és ima Magyarország felemelkedéséért 2 külön dolog. Fogmosáskor az egészségemre koncentrálok. Magyarországra külön szánok időt minden nap, csak arra, mert tisztelem annyira a népemet és az hazámat.
    Rendszeresen elmegyek az Angyali Szent Koronához többekkel Magyarországért imádkozni. Akkor sem csinálok mást.
    TE aki tanítod a magyar dolgokat, életet, meditációkat a könyveiddel, kéne hogy tudd, hogyan működnek ezek a folyamatok.
    Megértem, hogy nem csatlakoztak sokan.

    Szerinted minden nap többször köpjünk néhány habosat Magyarország felemelkedésére???

    Koronaőr

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Nincs olyan helyzet, amelyben ne lehetne imádkozni, vagy amely helyzetben tilos lenne az ima. Magyarországért imádkozni napi 24 órában lenne a leghatásosabb.
    Nézetem szerint egyébként, jobb, ha az ember fogmosás közben köpköd, mintsem az interneten...

    VálaszTörlés