Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2011. március 3., csütörtök

Itt a vége

Gondolom észrevettétek, hogy befejeztem a "tanfolyamot". Köszönöm mindazoknak, akik aktívan részt vettek benne, és köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt, aki vállalta a véleményét. Négy hónapon át tartott, kb. 16 témát beszéltünk meg ez alatt az idő alatt. Reméltem, hogy hasznos lesz, és a gyakorlatban  majd kiderül, hogy volt értelme. A folyamat lezárásaként azt kértem, hogy csatlakozzatok a mindennapi "fogmosó" meditációhoz, amely Magyarországért szól és mindössze napi egy-két percet vesz igénybe az életünkből...
Mai napig összesen 15 ember csatlakozott, ebből négy ember a családomból. A blogot sokan követik, gondolom, olyan emberek, akik általában is a könyveim olvasói. Valószínűleg többségében jóindulatú, segítőkész emberek, MÉGSEM CSATLAKOZTAK a kezdeményezéshez.
Vajon miért nem?!
Felmerül bennem a kérdés, hogy ha ilyen pici dolgot nem vagyunk képesek együtt megtenni, ha egy fogmosás alatti pár gondolat erejéig nem vagyunk képesek összefogni, akkor hogyan változzék meg az életünk?! Azt gondoljuk, hogy a Jóisten majd a szánkba repíti a sült galambot?!
Hát nem...
Mert a szólás így hangzik: Segíts magadon, (és akkor) Isten is megsegít. Mert a valamiben lehet segíteni, de a semmiben soha. Aki pedig azt gondolja, hogy néhány ember rendszeres napi pozitív gondolata úgysem segít, akkor bizony én teljesen fölöslegesen írtam meg azt a tíz könyvet, amit eddig megírtam...

A gondolat teremt.
Fogmosás közben is.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Színia, nagyon érthető, hogy csalódott vagy, igazad van. Most bármit is mondanék, hogy én miért is nem ... csak magyarázkodásnak tűnne. Örömmel követtem a naplódat, szerintem mások is, de nem mindenki nyilvánul meg.
    Ne mondj nemet.... mindenki(az ébredők közül) tesz a maga módján, ezért szerintem folytasd........mert a gondolat valóban teremt.

    VálaszTörlés
  2. Ó! Gratulálok, Színia, a családodhoz! Szuper lehet egy ilyen egyet akaró és a jóért tenni is tudó rokonság tagjának lenni.
    Amúgy a 13 ember nem kevés, szerintem. "Walaki" valami ilyesmit mondott egyszer: "ha ketten, hárman összejöttök az én nevemben akkor ott én is veletek vagyok". Nohát! Mi nem is csak ketten vagy hárman jöttünk össze. És még ez a Walaki is velünk van. Szóval fel a fejjel!
    :o)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Színia!

    Még van 368 nap! Lehet, hogy mások csak később csatlakoznak :-)
    Maradj Optimista!
    Balansz

    VálaszTörlés
  4. Amikor elkezdődött ( a "tanfolyam" ) fülig ért a szám... szerencsére így maradt, és ezt neked köszönhetem.
    Szerintem neked is tanulságos volt...de ha most hiányérzeted van, miért nem folytatod?
    Párbeszédre folyamatosan szükség van, az év minden napján:-)
    ... és, hogy nem írtunk e-mailt ( bár nem szeretnék másoknak igazolást gyártani ), nem jelenti azt, hogy nem MOSUNK FOGAT:-)
    ...és nem feleslegesen írtad:-)
    ...és a gondolat teremt!!!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen a biztatást, és a párbeszéd persze marad, mindaddig, míg van kivel beszélgetni. Már nem nevezném "tanfolyamnak", hanem inkább "fogmosó kerekasztalnak" :-)Tudjátok, amolyan "lovagi" kerekasztal,ahol kard helyett fogkefét használunk.

    VálaszTörlés