Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2010. augusztus 31., kedd

Veszett világ


Nyaraltam még egy kicsit, és közben elolvastam egy nagyon érdekes könyvet. A szerzője Ayn Rand, a címe pedig Veszett világ. Nem könnyű olvasmány (amúgy 1000 oldal apró betűvel)... Röviden arról szól, mi történik azzal a világgal, ahonnan kivonulnak a tehetséges emberek, és magukra hagyják a vérszívókat: azokat, akik rajtuk élősködnek.

A könyv jó 70 éve íródott, és a közeli jövőnket írja le. A jövőnk egyik verzióját. Ajánlom mindenkinek. (Az Alexandra kiadónál jelent meg.)

4 megjegyzés:

  1. Jó napot
    Küldtem önnek egy email-t, amire még nem válaszolt, pedig tényleg nagyon kíváncsi lennék a véleményére. A levél a sephiroth jelképről szólt.

    VálaszTörlés
  2. Bocs a megkésett válaszért, de nem voltam itthon.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Színia!
    Nem a témához tartozik, de egy ideje elmélkedem ezen aztán gondoltam megkérdem: mi a véleménye az antropozófiáról és az ahhoz tartozó dolgokról pl. Waldorf pedagógia.
    Előre is köszönöm a válaszát

    VálaszTörlés
  4. Kedves Papesz!

    Fiatal koromban érdekelt a téma, ma már kevésbé. Amikor az ember elég sok elvvel megismerkedik, kipróbálja és rájön, hogy egyik sem az igazi- no akkor kezd el megtisztulni. A tisztulás vége pedig nem más, mint hogy megmarad mércének és iránytűnek a "józan paraszti esze", az összes többi elv pedig mehet a süllyesztőbe, akármilyen csodásan tálalják is, akármilyen elismert "nagy" emberek. A lényeg a tiszta lelkiismeret, az élet és a család szeretete, no meg az alkotás bármely formája, amely hozzáad valami újat a világhoz...

    Most, 45 évesen így gondolom.

    VálaszTörlés