Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2009. november 5., csütörtök

Miért nem tartok előadást...

Folyamatosan bombáznak mindenfelől azzal, hogy tartsak már végre előadást mindarról, amit eddig írtam. Most leírom, hogy miért NEM teszem.
A legfontosabb indokom, hogy mindig mindent leírok, amint eszembe jut, tehát nem tartogatom a hatás kedvéért későbbre. A második okom, hogy az általam lényegesnek tartott dolgokhoz szükséges az előképzettség. Nem tudok előadást tartani ősi magyar jelképekről olyan hallgatóságnak, amelyik nincs tisztában a rovásjelekkel. A harmadik érvem: "Sok beszédnek sok az alja" :-) A negyedik és legfontosabb pedig: Ma már nem szép beszédekre, csodás előadásokra, hanem TETTEKRE van szükségünk. Szépen és hatásosan beszélni sokan tudnak (lásd a politikát, vagy épp a"nagy spirituális mesterek" kurzusait), a szavak mögött viszont legtöbbször csalást és manipulációt találunk. Sajnos, ilyen téren igen rosszak a tapasztalataim az ún. nemzeti oldalon is...
Előadást tehát nem tartok, de bárkinek a kérdésére szívesen válaszolok (ha tudok). Író-olvasó találkozókra mindig szívesen elmegyek.

2 megjegyzés:

  1. Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy ha valaki kiváló előadó, még nem következik ebből, hogy kiváló ember vagy legalábbis kiváló cselekvő lenne.

    VálaszTörlés
  2. Igen. A szavak pedig tettek nélkül mit sem érnek.

    VálaszTörlés