Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2009. április 21., kedd

Kiakadás

Naponta kapom a mindenféle jobboldali pártok és szervezetek leveleit a hálón, amelyek már megint egymás ellen uszítanak...
Van egy közös ellenség, mégsem erre koncentrálnak, hanem újra csak a "ki viszi el a nagyobb koncot" a cél.
Nekem biz' igencsak elegem van az egészből. Ha ők is az "oszd meg és uralkodj" szellemét erősítik, semmivel sem jobbak, mint a baloldal, sőt.
Mivel jelenleg nincs olyan ember, akit szívesen látnék az ország képviseletében Brüsszelben, a szavazó cédulára csupán annyit fogok írni: Kész átverés

NEM A VÉLETLEN segítette hatalomra ezt a mai politikai "elitet", hanem igenis a magyar nép.
Ez a java ma a magyarságnak, hiszen azok emelkednek ki közülünk, akik a magyarság lényegét testesítik meg adott időpontban.
Igen. Ilyen ma a magyar nép, mint a mai politikai "elit" jobb és baloldalon. A lényegünk, az esszenciánk, a karikatúránk leginkább a Parlamentben mutatkozik meg.
Más kérdés, hogy mindezt senki nem látja be, azt gondolja, hogy ő és a többség ennél sokkal különb...
Pedig nem az.
Nézzük csak meg a városaink, az utcák, a házak, a lépcsőházak állapotát! Szemét, falfirkák, rendetlenség, bűz mindenütt.
Egész falunyi ember lakik egy-egy nagyobb panel házban, de senkinek sem jut eszébe lefesteni mondjuk a bejárati ajtót, vagy épp a folyosót, netán a liftet. Ez nem írható a szegénység rovására, hiszen egy-egy doboz festéket kellene megfinanszírozni mondjuk1000 embernek. Hány erkélyen látszanak virágok, hányan szépítik a környéküket a lakótelepeken?!
Alig néhányan. Igénytelenség, nemtörődömség, mindenfelé.

Régen a falu tiszta volt. Ha szegény is, de TISZTA.
Szóval EZ LETT A MAGYAROKBÓL. A Parlament tükör. A mi tükrünk. A tükröt össze lehet törni, de a következő tükör sem mutat majd mást, mint az eddigiek, ha mi magunk nem változunk.
Tudom, hogy ezzel a véleménnyel nem leszek túl népszerű, de ez legkevésbé sem érdekel...

4 megjegyzés:

  1. Kedves Színia, a szivemből szóltál az utóbbi blogbejegyzéseddel /is/.
    Pontosan ezt tapasztalom magam körül, amit leírsz.
    Bizony el kellene kezdeni kitakarítani, rendbeszedni a közvetlen környezetünket, azután rendet tenni a gondolatainkban, a lelkünkben, utána következnek a viszonyaink, embertársainkhoz való kapcsolódásaink, és csak ezután foghatunk hozzá a közélet alapos kitakaritásához.Hosszú lesz a folyamat.
    Üdvözöllek
    Pepita

    VálaszTörlés
  2. Kedves Pepita, jó, hogy nemcsak én látom így. Már kezdtem azt gondolni, hogy valamiféle kákán is csomót kereső szemem van, amivel kizárólag engem vert meg az Isten...

    Üdv.:Színia

    VálaszTörlés
  3. Azért vagyunk még egy jó páran, de nagyon kilógunk a sorból.Ha kedvesen mosolyogva reagálok ott, ahol mások dühöngve ordítoznak, hülyének néznek.
    Ha szót emelek olyanokér, ami mellett mások közönyösen elmennek - majd szóvá teszi más alapon - vagy csak egymás között sutyorognak, akkor meg gyanakvás vesz körül. Milyen hasznot remélek az okvetetlenkedésből? Néha még a családtagjaim sem értik, pedig ők is "fertőzöttek" általam. Nem szabad feladni!!!!
    Üdv pepita

    VálaszTörlés
  4. Teljesen egyetértek, igen jó a bejegyzésed! Ne add fel.

    VálaszTörlés