Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2008. november 27., csütörtök

"Csak" zene...

http://igazsag1.extra.hu/BOLDOG%20ASSZONY/FENYEV%20TAVOLSAG.html

Gyöngyszem

A fogpiszkáló dobozán a következő elmés mondatot találtam:
"Ínykímélő puhaság"

Azért, aki kitalálta, esetleg kipróbálhatná, milyen csodás érzés lehet, ha kitömik a száját ezzel a sok kis fenyőfából készült hegyes puhasággal... :-)

2008. november 22., szombat

Részletekben az ördög

Kaptam egy filmet, hogy nézzem meg, és megnéztem:
http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056 (Zeitgeist Addenum magyar felirattal.)

Két órás a film, és remek. A világ problémáit taglalja és a végén még megoldást is kínál. Ahogy néztem a filmet, végig motoszkált bennem a gondolat, hogy valami mégsem kerek, de nem találtam ennek okát egészen a film utolsó néhány percéig.
Az utolsó percekben azonban a vallásokra terelődik a szó, és a különböző vallások képviselői hirtelen "megvilágosodnak" és megválnak a jelképeiktől. (A keresztény pl. letépi saját nyakából a keresztet...)
No, ekkor kiderült, hogy megvan a "bibi".
A vallások(és nem az egyházak!) ugyanis egy-egy erőhálót alkotnak, amely erőháló ellátja a híveiket a szükséges életerővel. A keresztények Jézus erőhálójára csatlakoznak, ami erőt és egyben védelmet is jelent nekik.
Akik leválnak erről az erőhálóról, védtelenekké, kiszolgáltatottakká válnak, és játékszerei lehetnek a különféle tudatmódosító erőknek. Az összes többi vallás is ugyanígy működik.
A vallások alapjaikban egyébként egységesen az egymás iránti szeretetet és megértést tanítják, tehát nem célszerű kiönteni a gyereket is a fürdővízzel. Nem a különböző vallásokban van a hiba, hanem azokban az emberekben, akik a vallásuk tanításait sikerért, pénzért, hatalomért elferdítik.

Szóval, vigyázat!
Az ördög mindig a részletekben van elrejtve, és soha nem nyilvánvaló a működése. Jó a film, jó a kezdeményezés, de az az icipici részlet nagyobb veszélybe sodorja az embereket, mint az egész problémakör, amelyre megoldást kínál.

2008. november 21., péntek

Az előbbi szentség kérdéshez

Milyen világ az, amelyben nincsenek mesék...
Nincs Jézuska, nincs Mikulás...
Nincsenek csodák, mert már mindet bizonyították tudományosan...
Nincsenek szentek, nincsenek olyan emberek, akiket érdemes követni, mert kiderül róluk, hogy valamilyen pszichikai defekt miatt tették, amit tettek...
Milyen világ az, amelyben a legkisebb királyfi szó nélkül elmegy a sebesült róka mellett, és rátapos a segítséget kérő hangyabolyra...

Milyen világ az, amelyben a rossz győz...


Ha ilyen lesz a világ, a bolondok házában jobb lesz élni, mert ott még lesznek "világmegváltók".

2008. november 19., szerda

Szent Erzsébet

Ma van Erzsébet nap, egyben Árpádházi Szent Erzsébet ünnepe. Szent Erzsébet gyermekkorától német földön nevelkedett, jövendőbelije családjánál. A génjeiben hordozott szentséget azonban nem sikerült kinevelnie belőle senkinek, hiába próbálkoztak ezzel többen is . (Leginkább az anyósa.) Szent Erzsébet minden szegény, beteg és rászoruló emberben meglátta az isteni szikrát, azt a mélyen elrejtett képet, amelyet Isten a lélek teremtésekor beleálmodott.
Mert mindegyikünkben van egy elrejtett "hologram", egy kép, akivé valaha válni fogunk: önmagunk legcsodálatosabb "végkifejlete".

A bennünk élő MESTER.

Ezt a Mestert a szentek elől nem takarja el semmi. Sem rossz ruha, sem betegség, sem szegénység. Ők ránéznek egy emberre, és látják a felragyogó képet...
Milyen jó is nekik...

Egy mostanság megjelent könyv a szentséget különféle pszichikai zavarokkal azonosítja...
Ha Szent Erzsébet ma élne, felírnának neki néhány antidepresszánst, és eljárhatna valamelyik pszichiáterhez terápiára.
Milyen jó is nekünk...

2008. november 18., kedd

Cosmo

Beleolvastam a Cosmopolitan c. lap Shopping Guide 2008 c. kiadványába. (A lányom hozta haza.)
Ilyeneket írnak benne:
"Logománia
Találj magadnak egy olyan logót,
amit nem hamisítanak minden utca sarkon."

Ha lefordítom magyarra, ez annyit jelent, hogy kizárólag valami egészen exkluzív márkájú ruhát vegyél magadnak elképesztő árakon. Majd a mama meg a papa úgyis kifizeti a minimálbéréből...
Azután vegyél csizmát 119 990 Ft-ért, táskát 109 400Ft-ért, stb. - mert ez a menő...

Mit mondjak, olvasás közben bennem bizony felment a pumpa, bár tudom, hogy nem ezt tanítom.

Ami aztán teljesen betette az ajtót, egy ékszer hirdetés ugyanebben a kiadványban: A hét főbűn ékszerekbe öntve. És ez komoly...
19900Ft-éért akárki nyakába veheti az "irigységet, a jóra való restséget, a haragot, a fösvénységet, a bujaságot, a torkosságot és a kevélységet.
Mert ez is menő...

Ezek után azt hiszem, hogy megalapítok egy mozgalmat, amelyben pólókat fogunk nyomtatni a következő logóval:
"Amíg a világ fele éhen hal, leszarom a divatot"
(Bocs a kifejezésért, tudom, hogy nem irodalmi, de most ez tükrözi a lényeget.)
Remélem, ezt a logót is minden utcasakon hamisítani fogják...

2008. november 12., szerda

Csak Bolívia?!

Egy film többek között arról, mit érez egy anya, amikor szeme előtt haldoklik a fia csupán azért, mert nem tudják kifizetni a dialízist, vagy amikor nincs ivóvíz, mert azt is pénzért adják:
http://video.google.com/videoplay?docid=-7987814397371488598

Aki végignézi rájön, hogy bizony a mi életünk is elindult ebbe az irányba...

2008. november 11., kedd

2008. november 5., szerda

2008. november 3., hétfő

Mindenszentek

Halloween... vagy Mindenszentek...nagy dilemma.

Most azoknak írok, akik tudják, hogy a halál után is van élet. A többiek bohóckodjanak nyugodtan az amerikai népünnepélyen.

Szóval, bármilyen hihetetlen, Mindenszentek és a Halottak napja eredetileg csodálatosan szép ünnep,ugyanis ilyenkor eljönnek hozzánk, meglátogatnak minket meghalt szeretteink - vagyis újra együtt a család.
Ha akarjuk, találkozhatunk velük a temetőben, de szebb, meghittebb, ha otthon ünneplünk. Néhány napig velünk vannak, álmunkban, gondolatainkban beszélgetnek velünk, aztán visszatérnek jelenlegi tartózkodási helyükre.
Főzzük ilyenkor a kedvenc ételeiket, és tegyük az asztalra a kedvenc italaikat is a gyertya mellé. Gyújtsunk minden eltávozottnak egy gyertyát, és vacsorázzunk meg úgy, mint ahogyan életükben tettük egy-egy családi ünnepen. Emlékezzünk rájuk, és érezni fogjuk a jelenlétüket.
Mindenszentek napja három egyes: 11.1. EGY a Teremtő száma. Együtt a Szent Hármasság.