Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2008. november 22., szombat

Részletekben az ördög

Kaptam egy filmet, hogy nézzem meg, és megnéztem:
http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056 (Zeitgeist Addenum magyar felirattal.)

Két órás a film, és remek. A világ problémáit taglalja és a végén még megoldást is kínál. Ahogy néztem a filmet, végig motoszkált bennem a gondolat, hogy valami mégsem kerek, de nem találtam ennek okát egészen a film utolsó néhány percéig.
Az utolsó percekben azonban a vallásokra terelődik a szó, és a különböző vallások képviselői hirtelen "megvilágosodnak" és megválnak a jelképeiktől. (A keresztény pl. letépi saját nyakából a keresztet...)
No, ekkor kiderült, hogy megvan a "bibi".
A vallások(és nem az egyházak!) ugyanis egy-egy erőhálót alkotnak, amely erőháló ellátja a híveiket a szükséges életerővel. A keresztények Jézus erőhálójára csatlakoznak, ami erőt és egyben védelmet is jelent nekik.
Akik leválnak erről az erőhálóról, védtelenekké, kiszolgáltatottakká válnak, és játékszerei lehetnek a különféle tudatmódosító erőknek. Az összes többi vallás is ugyanígy működik.
A vallások alapjaikban egyébként egységesen az egymás iránti szeretetet és megértést tanítják, tehát nem célszerű kiönteni a gyereket is a fürdővízzel. Nem a különböző vallásokban van a hiba, hanem azokban az emberekben, akik a vallásuk tanításait sikerért, pénzért, hatalomért elferdítik.

Szóval, vigyázat!
Az ördög mindig a részletekben van elrejtve, és soha nem nyilvánvaló a működése. Jó a film, jó a kezdeményezés, de az az icipici részlet nagyobb veszélybe sodorja az embereket, mint az egész problémakör, amelyre megoldást kínál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése