Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2008. szeptember 9., kedd

Nemzeti kegyhely

Tegnap elmentünk Szentkútra, nemzeti kegyhelyünkre Kisasszony napja kapcsán. A templomot ferencesek tartják fenn, mellette van a kolostoruk.
Úgy egy kilométerre a templomtól megállítottak minket az úton, hogy nem mehetünk tovább kocsival, csak 500Ft parkolási díj kifizetése ellenében.
Kifizettük, bár rosszul indult a dolog, mert a Ferences Rendház kérte a parkolódíjat, hogy megállhassunk az árok szélén. Megyünk tovább, látjuk a nyilvános WC bódéját. Egyik végén "nők", másik végén "férfiak" felirattal.
Az épület két bejárata között pedig - közvetlenül a WC ajtók mellett- kegytárgyakat árulnak: Jézus-szobrok, Mária-szobrok, rózsafüzérek, szentelt gyertyák, egyéb ereklyék a WC papír és hát a szag közvetlen szomszédságában...

Ezek után nem volt kedvem végighallgatni a misét, kimentünk inkább a Szent László forráshoz, és megtartottuk a magunk "miséjét". A mise a CSEND volt, a madarak beszélgetése, a patak csobogása, meg Szent László szelleme.

A ferencesek Assisi Szent Ferenc követői, aki szegénységet fogadott. Aki a követőjének áll, azt gondoltam, hogy tudja mindezt.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Színia!

    Elnézést előre, hogy csak ilyenkor írok, amikor meg vagyok szorulva valamiben, tanácsra van szükségem. Úgy érzem most csak Ön tudna segíteni.
    Arról van szó, hogy október 20.-án terveznek Budapesten egy tüntetést megint csak a rasszizmus elleni harc örvén, kicsit sem átlátszó, hogy mire megy ki az egész. A lényeg, hogy páran rájöttek, hogy nem kéne semmi balhét csinálni, de nem is kéne szó nélkül hagyni az egészet. Utána vita erről szó szót követett én is megírtam a véleményemet. A többség a békés megoldással értett egyet, hogy legyünk ott és mondjuk ki a valós sérelmeinket. Én is ilyesmit gondoltam.
    De ma olvasok egy bizonyos hírportált és mit látok, hogy egy önjelölt vezető, aki ismert és sokak között elismert is azt írja, hogy nem szabad most megfutamodni, ez alatt érti a békés tüntetést is, hanem most kell harcolni és befejezni, amit elkezdtek 2006 szeptemberében.
    Kedves Színia! Tanácsot, segítséget szeretnék kérni Öntől, hogy valahogy lehessen hatni rájuk mert ezzel csak a nemzet alatt vágják a fát.
    Áldja meg az Isten és adjon Szebb Jövőt! (bár már itt lenne)
    Üdvözlettel
    Papesz

    VálaszTörlés