Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2008. szeptember 3., szerda

Erőszak vagy nem erőszak

Kedves Papesz!

A dolgok békés megoldása bizony nagyon nehéz, és csupán akkor lehetséges, ha mindenki megérti a lényegét. A lényeg ugyanis abban áll, hogy minden indulat erősíti az indulat tárgyát, hiszen erőt ajándékoz neki. Az erőnek NINCS előjele. Előjele akkor lesz, ha valaki valamire felhasználja azt.
Az elektromos áram csak áram. Lehet villamosszéket és lehet lélegeztető gépet müködtetni vele.
A gyerekek azért rosszalkodnak, hogy magukra vonják a felnőttek FIGYELMÉT, és így életerőhöz jussanak. Az sem baj, ha szidás, vagy verés a vége, mert a céljukat elérték.
Ha sokan megértik ezt a törvényt, és csupán mosolyognak a sok-sok provokáción, a provokálók nem kapják meg a céljaikhoz szükséges életerőt és egymás ellen fordulnak: Megsemmisítik önmagukat.
Ha sokan mosolyognak rajtuk, és a mosolygók mindannyian a saját együttesen megfogalmazott céljukra összpontosítanak, haladni fogunk.

Jézus azért ajánlotta ellenségeink "kenyérrel való dobálását", mert ismerte ezt a törvényt, és nem akart erőt adni az erőszaknak.

Tisztában vagyok vele, hogy mindezt nagyon nehéz megvalósítani, de az erőszakot már kipróbáltuk néhányszor és mindig rajta vesztettünk.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Színia!

    Köszönöm a válaszát. Érzem, hogy ez a jó megoldás, van mikor teljesen, van hogy csak a szívem mélyén. A baj az, hogy kevesen tudják ezt. És néhányan, akik ugyancsak változtatni akarnak, és nagy hatalom (nyilvánosság, nem akarom megnevezni melyik honlapról van szó) van a kezükben nem hajlandóak tudomásul venni ezt sem más békés megoldásokról szóló ötletet. Tapasztalatból mondom. De remélem nem marad így ez örökké.

    Még azt szeretném megkérdezni, hogy Önnek mi a véleménye ill. egy tökéleteshez közeli országban, társadalomban van-e helye halálbüntetésnek. Tudom, hogy Jézus is azt mondta: ne ítélj, hogy ne ítéltess. Az is igaz, ha valakit ártatlanul végeznek ki azt nem lehet jóvá tenni. Én is ellenzem a halálbüntetést a legtöbb esetben, de vannak olyan bűnözők, mint pl. a százhalombattai rém, vagy az olaszliszkai eset néhány főkolomposa, akik szerintem, igaz, hogy ez ellenkezik Jézus tanításaival és a saját elveimmel is, de megérdemelnék a halált. Vagy ez is csak az ő malmukra hajtaná a vizet?
    Áldja meg a z Isten, minden Jót és Szebb Jövőt.
    Üdvözlettel
    Papesz

    VálaszTörlés