tag:blogger.com,1999:blog-7139162606552086887.post8263462613155986403..comments2024-02-15T10:32:09.835+01:00Comments on Itt írjuk a jövőt... Csatlakozol?: Folytatom...Színiahttp://www.blogger.com/profile/06665177021323294660noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7139162606552086887.post-57363358050675694942010-12-22T20:57:48.097+01:002010-12-22T20:57:48.097+01:00Köszönöm, hogy megosztották a mézesek receptjeit, ...Köszönöm, hogy megosztották a mézesek receptjeit, holnap legalább egyet kipróbálok. És köszönöma kedves szavakat és örülök, hogy Csaba testvér gonodolatait megoszthattam veletek. Nagyon megtisztító, megerősítő őt olvasni.Kékmadárhttps://www.blogger.com/profile/09596311309343739617noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7139162606552086887.post-77058671142125076822010-12-21T19:45:10.030+01:002010-12-21T19:45:10.030+01:00Karácsonyi mézes
Hozzávalók:
25dkg méz
12dkg cuko...Karácsonyi mézes<br /><br />Hozzávalók:<br />25dkg méz<br />12dkg cukor<br />10dkg margarin<br />1 tojás<br />50dkg liszt <br />2 cs. sütőpor<br />2 tk. mézes-fűszerkeverék<br />díszítéshez: mandula, dió mazsola, zselés-cukor darabkák, v. ami tetszik<br /><br />A mézet, a cukrot és a margarint egy lábasban mérsékelt tűzön állandóan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen felolvad. Az edényt hideg vízbe állítva kissé visszahűtjük, beleütjük a tojást. A liszthez adjuk a sütőport és a fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a tojásos mézes-keveréket. Összegyúrjuk ( kicsit ragacsos lesz). Cipót formálunk belőle és lisztezett fóliába (folpackba) csomagoljuk, és LEGALÁBB 5 ÓRÁRA hidegre (hűtőbe) tesszük.<br />A sütőt előmelegítjük 180-200C-ra. A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges formákkal kiszúrjuk, és nem túl közel (kb.1 cm-nyire) egymáshoz a kivajazott (margarinozott) tepsibe rakosgatjuk . Tetejüket tetszés szerinti finomságokkal díszítjük.<br />Mindössze 5-7 percig sütjük ( a mézes könnyen megég és keserű lesz).<br />Jól záródó fém-vagy műanyagdobozban tároljuk.<br /> 1-2 napra 2-3 negyed almát szoktam tenni a dobozba, attól átveszi a süti a nedvességet és hamarabb puhul.<br /><br />BalanszAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7139162606552086887.post-86198425280441934182010-12-21T18:29:47.816+01:002010-12-21T18:29:47.816+01:00sziasztok!
Az almadarabok igazak, tapasztalatból m...sziasztok!<br />Az almadarabok igazak, tapasztalatból mondom, de úgy kell elhelyezni a jól záródó dobozban, hogy a mézesekhez csak a héjas fele érjen különben, annyira átnedvesedik a mézes, hogy szétmálik.<br />Nekem is van egy másféle,de tuti, kipróbált recept. Ha esetleg érdekelne benneteket szívesen megosztanám.<br />BalanszAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7139162606552086887.post-67926169084498300142010-12-21T16:45:35.802+01:002010-12-21T16:45:35.802+01:00A mézeshez kapcsolódó tanács:
a dobozba almaszelet...A mézeshez kapcsolódó tanács:<br />a dobozba almaszeleteket kell tenni, hogy megpuhuljon. Én is csak hallottam. :))Écskanoreply@blogger.com