Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2013. április 22., hétfő

Hátha valaki épp ezt keresi

Zarándoklat a csíksomlyói búcsúra
Indulás: 2013. május 17.-én pénteken 4 órakor a pomázi HÉV állomásról (további felszállási lehetőségek: József Attila Színház, Papp László Budapest Sportaréna, Népliget)
Utazás: Kényelmes, jól felszerelt busszal
Szállás: Gyimesközéplokon, falusi turizmus keretein belül, félpanziós ellátással.
Részvételi díj: 45 000Ft
Érkezés: Május 20.-án a késő esti órákban.

Részletes program és jelentkezés Erdei Katánál +36 70 451-3500

2013. április 18., csütörtök

Erő

http://www.ted.com/talks/lang/hu/aimee_mullins_prosthetic_aesthetics.html?source=facebook#.UW7o6OLucv5.facebook

És egy megjegyzés:
"Az a gyengeség, ami megóv, többet ér annál az erőnél, amely rombol.

2013. április 11., csütörtök

Folytatom az előző bejegyzést

A nem vallásos zsidó emberekkel tehát semmi bajom, viszont a zsidó vallással nagyon is bajom van, mert ellenkezik a Szeretet Istenének tanításaival. Például rasszista, hiszen a más vallásúakat egyszerűen semmibe veszi, és olyanokat is megenged velük szemben, amit egy zsidóval szemben soha. Ily módon nem csoda az ellenszenv. Ez az ellenszenv törvényszerű, hiszen aki fegyvert fog, fegyver által vész el. Akinek a vallási törvényei megengedik, hogy ember és ember között különbséget tegyen a születése okán, miért csodálkozik, ha mások őt is megkülönböztetik.
A Szeretet Istene azért ment a zsidókhoz tanítani, mert tévedésben éltek, és nagy szükségük volt az igaz tanításokra. Sokan meg is értették mindezt, és teljes szívvel követték Jézust, mások viszont máig ragaszkodnak a téves eszmékhez, ám ez az ő dolguk. Odaát egyszer mindenki felel majd a tetteiért, így nem a mi dolgunk az ítélkezés.

2013. április 9., kedd

Lezsidóztak

Ma lezsidóztak…
Olyan ember, aki magát igazi magyarnak tartja.
Ezen elgondolkodtam.

Képzeld el, hogy zsidó vagy.
Mondjuk, beosztott orvosként dolgozol egy kórházban. Rengeteget túlórázol, naponta életeket mentesz, és este hulla fáradtan dőlsz az ágyba. Sakkozol hó végén a sárga csekkekkel, mint majdnem mindenki ebben az országban, alig látod a családodat, és ha van időd, megnézed a tévében a Híradót. Igazából annyit jelent neked zsidónak lenni, hogy tudod magadról, annak születtél. Magyar vagy, és magyarul beszélsz.
Vajon hogy érzed magad, amikor a magukat „nagy magyarnak” tartók – akiket egyébként lelkiismeretesen gyógyítasz nap mint nap – le szemét zsidóznak?!
Mert erről szól a zsidózás…
Olyan embereket megítélni, akiket nem ismerünk, akikkel sohasem beszéltünk, akikről semmit nem tudunk. Véleményt lehet mondani XY-ról, akiről tudod, hogy ezt és ezt tette. Ez az XY lehet katolikus, protestáns, buddhista, vagy akár zsidó is. Lehet magyar, lehet tót, vagy épp francia. És elmondhatod, hogy mit tett Ő. De csakis Ő. A nagyapám református lelkész volt, és a püspöke azért nyugdíjazta 40 évesen, mert a háború alatt zsidókat és kommunistákat bújtatott. Nem mintha szimpatizált volna a kommunistákkal, de ő a kommunistában is a  rászoruló embert látta. A dédnagyapám a híres Sárospataki Kollégium igazgatótanácsának volt tagja, akárcsak az üknagyapám. A kutyabőrük igen régi volt, mégsem zsidóztak soha. A zsidó körorvosról nagyapám például csak jót mesélt, mert két gyereke életét is megmentette (az egyik az édesanyám), amikor éjnek évadján vitte őket a saját kocsiján a városi kórházba. Egyébként pedig sokat ultiztak együtt...

Jó lenne már végre megoldani ezt a mondvacsinált zsidókérdést tisztességes keresztény módra... ami így szól:
NE ÍTÉLJ!
Mert az igaz magyart erről lehet megismerni...