Spirituális kerámiafestő műhely

Spirituális kerámiafestő műhely

2009. március 31., kedd

Hiszem-nem hiszem

Óriási baj van ebben az országban, és a baj nem gazdasági eredetű. A baj onnan ered, hogy az emberek már mindenben és mindenkiben elvesztették a hitüket. Ha most Jézus lejönne a Földre, hogy segítsen nekünk, az emberek egyszerűen legyintenének rá, és elhajtanák. Ha csodákat tenne, azt mondanák, trükk. Ha megetetné az éhezőket, azt firtatnák, honnan nyúlta le a megetetéshez szükséges milliókat, és mit akar érte cserébe. Ha tanítana Isten országáról, azt mondanák: Kit érdekel... van elég gondunk itt és most. Ha halat szaporítana, lecsapna rá az Apeh.

Az út, ami ide vezetett bizonyosan előre jól kitalált forgatókönyv szerint zajlott, de a célját már elérte, így nincs visszaút.
Nem hiszünk senkinek. Nem hiszünk a saját szemünknek, a másik szemének meg pláne nem.

Van még kiút?!
A lelkem azt mondja, van.
Mindig van.
Kérdés, hiszek-e még a lelkemnek...

2 megjegyzés:

  1. És ha borrá változtatná a vizet, abból milyen botrány lenne... :-)
    És senki sem hinne neki, ezért száz méteres sorokban állnának az emberek, a vizesbödönjeikkel...

    Szerintem, ha nem hiszel senkinek, az egy kiváló lehetőség arra, hogy ne kívülről mondják meg, mit kell csinálnod. Akkor nem lehet téged felheccelni, ide-oda terelni vagy befolyásolni. Elkezdesz kérdéseket feltenni és a válaszokat belül keresni. És akkor új világ kezdődik... (Amihez az segített hozzá, akinek nem is ez volt a célja...)

    VálaszTörlés
  2. Kiváló gondolatok, gratulálok Színia! Csatlakozom!!!

    VálaszTörlés